Antena 3 CNN Actualitate Religie MESAJE DE CRĂCIUN. Patriarhul Daniel, în Pastorala de Crăciun: "Naşterea lui Hristos, programul lui Dumnezeu pentru viaţa lumii"

MESAJE DE CRĂCIUN. Patriarhul Daniel, în Pastorala de Crăciun: "Naşterea lui Hristos, programul lui Dumnezeu pentru viaţa lumii"

MESAJE DE CRĂCIUN. Patriarhul Daniel, în Pastorala de Crăciun: "Naşterea lui Hristos, programul lui Dumnezeu pentru viaţa lumii"
25 Dec 2016   •   07:26

MESAJE DE CRĂCIUN. Naşterea lui Hristos reprezintă programul lui Dumnezeu pentru viaţa lumii, de mântuire sau eliberare a ei de păcat şi de moarte şi de conducere a ei spre viaţa veşnică din Împărăţia cerurilor, afirmă Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, în Pastorala de Crăciun 2016.

MESAJE DE CRĂCIUN. "Din perspectivă teologică-spirituală ortodoxă, atunci când vorbim de programul lui Dumnezeu pentru viaţa lumii, înţelegem de fapt planul lui Dumnezeu de creare a lumii, de mântuire sau eliberare a ei de păcat şi de moarte şi de conducere a ei spre viaţa veşnică din Împărăţia cerurilor. Nemărginita iubire a lui Dumnezeu pentru oameni, manifestată în planul de creare a lumii şi în planul Întrupării sau al înomenirii Fiului veşnic al lui Dumnezeu, este de fapt programul lui Dumnezeu pentru viaţa lumii. Scopul Întrupării Fiului lui Dumnezeu de la Duhul Sfânt şi din Fecioara Maria şi al Naşterii Sale ca om în Betleem este mântuirea omenirii de păcat şi de moarte, adică dobândirea vieţii veşnice", transmite Patriarhul.

MESAJE DE CRĂCIUN. Prin şi în Iisus Hristos se realizează recapitularea şi unirea întregii creaţii, arată Patriarhul.

"Prin Naşterea din Fecioară, El uneşte cerul cu pământul. Prin intrarea în rai cu tâlharul, Hristos împlineşte unirea între rai şi pământul locuit. Prin înălţarea Sa cu trupul la cer, Hristos sfinţeşte natura umană. Prin recapitularea tuturor puterilor create şi a stăpâniilor, Hristos uneşte fiinţele spirituale cu fiinţele trupeşti. Prin şederea Sa ca Om de-a dreapta Tatălui, Hristos uneşte creatul cu necreatul", spune patriarhul Daniel.

MESAJE DE CRĂCIUN. Potrivit acestuia, "Iisus Hristos, Cel născut în Betleemul Iudeii, prigonit de regele Irod şi răstignit în vremea lui Ponţiu Pilat, suferă împreună cu toţi cei răstigniţi şi suferinzi din întreaga istorie, cu toţi cei flămânzi şi săraci, cu cei întemniţaţi şi prigoniţi pentru dreptate", dar şi "cu toţi cei care trăiesc viaţa ca fiind comuniune de iubire sinceră, smerită şi milostivă, ca dăruire de sine, cu cei care luptă împotriva patimilor egoiste şi împotriva răutăţii din suflet şi din lume".

MESAJE DE CRĂCIUN. Patriarhul îndeamnă la "creşterea copiilor ţării în iubirea faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni".

"Să ajutăm pe tinerii ţării noastre să descopere frumuseţile credinţei şi ale iubirii creştine, să fie harnici şi darnici. Să folosim darul libertăţii spre a spori în credinţă şi a săvârşi mai multe fapte bune, pentru a deveni mai milostivi, mai generoşi, potrivit îndemnului adresat nouă de Mântuitorul Iisus Hristos: 'Fiţi milostivi, precum şi Tatăl vostru (cel ceresc) este milostiv!", este mesajul înaltului ierarh ortodox.

MESAJE DE CRĂCIUN. Totodată, acesta cheamă la "ajutorare frăţească" şi "facere de bine".

"Acum, când Hristos-Domnul vine tainic spre noi, prin cei săraci şi singuri, prin cei bolnavi şi necăjiţi, prin orfani şi văduve, să ieşim în întâmpinarea Lui prin milostenie, prin ajutorare frăţească şi prin facere de bine. În felul acesta, inimile şi casele noastre se vor umple de bucuria şi lumina pe care le-au trăit şi văzut îngerii şi păstorii din Betleem. Astfel, Hristos-Domnul va binecuvânta viaţa tuturor celor care arată iubirea Lui oamenilor din jurul lor", mai spune Preafericitul Părinte.

MESAJE DE CRĂCIUN. Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Naşterii Domnului, Anului Nou 2017 şi Botezului Domnului, Patriarhul Daniel adresează "tuturor doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, fericire şi mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta cea bună, dimpreună cu urarea tradiţională: 'La mulţi ani!'".

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close