Antena 3 CNN Actualitate Religie MESAJE DE PAȘTE. Mesajul de Paști al părintelui Constantin Necula

MESAJE DE PAȘTE. Mesajul de Paști al părintelui Constantin Necula

MESAJE DE PAȘTE. Mesajul de Paști al părintelui Constantin Necula
06 Apr 2018   •   22:56

MESAJE DE PAȘTE Cunoscutul părinte sibian Constantin Necula publică un MESAJ DE PAȘTI plin de semnificații cu ocazia sărbătorilor Pascale, scrie Tribuna.

MESAJE DE PAȘTE "Hristos Domnul pe Cruce ține partea oamenilor, cere iertare dinaintea Tatălui pentru izbăvirea din răutate a unei omeniri care credea că îl cunoaște pe Dumnezeu. Tocmai pentru a nu mai fi confundat cu percepte, norme și îngustimi rituale, Hristos a Înviat. A schimbat fundamentul închinării către Dumnezeu, lărgind parcă esplanada dinaintea Templului, făcând Templu din întreaga lume, cum ea a fost dintru început.

MESAJE DE PAȘTE Ne este greu celor de astăzi să mai gustăm din dulceața cuvintelor izbăvitoare din urât, răutate și superficialitate. De aceea sunt frumoase cântările Bisericii, abecedarul redescoperirii sensurilor adânci în care se înveșmântează viața noastră. Nu, nu suntem făcuți să fim muritori și ucigași, nu suntem construiți din lumină pentru a cultiva întunericul și a face din el hrană beznei în care ne aruncăm.

MESAJE DE PAȘTE Învierea ni-L descoperă pe Dumnezeu în căutarea omeniei noastre. An după an, zi după zi. Pentru că ne cere mereu să fim oameni, adică nemuritori în suflet. Atenți la trup, dar nu într-atât încât să uităm de țesătura lui infinită. Când în noaptea Învierii mergem să primim Lumină suntem de fapt la capătul unui drum către noi înșine. Pentru cei care nu merg, care chiar cred că le știu pe toate, noaptea aceea este una ca toate celelalte. Noapte. Pentru noi e trecere, paște, spre Lumină. Veniți, luați, lumină. Omenia noastră să-l întâmpine pe Hristos.

 

×
Subiecte în articol: mesaje de Paște Constantin Necula
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close