Antena 3 Actualitate Religie Mesajul Papei Francisc de Crăciun: „Omul a devenit lacom. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”

Mesajul Papei Francisc de Crăciun: „Omul a devenit lacom. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”

de S.T.    |    25 Dec 2018   •   10:56
Mesajul Papei Francisc de Crăciun: „Omul a devenit lacom. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”

Papa Francisc a criticat ferm luni seara, în cadrul tradiţionalei slujbe din Ajun de Crăciun, „voracitatea consumeristă” a oamenilor, cerându-le să reflecteze asupra sensului spiritual al vieţii lor şi să împartă cu cei mai săraci, relatează AFP.

„Omul a devenit lacom şi vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieţii pentru mulţi oameni”, a spus liderul a 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume, în faţa a aproximativ 10.000 de credincioşi adunaţi ca în fiecare an în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

„O voracitate insaţiabilă traversează istoria omenirii până la paradoxurile de astăzi; unii se duc la banchete, în timp ce mulţi alţii nu au pâine pentru a trăi”, a spus Papa sub baldachinul realizat de Bernini, unde numai Suveranul Pontif este autorizat să oficieze liturghia.

„Trebuie să se depăşească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpăstiile lumescului şi ale consumerismului”, a pledat Papa în cursul liturghiei din noaptea de Crăciun.

„Micul trup al Pruncului din Betleem este nou model de viaţă: să nu devorăm, nici să acaparăm, ci să împărţim şi să dăm”, a pledat Papa, reamintind că numele „Betleem” înseamnă „casa pâinii”.

„Să ne întrebăm: chiar am nevoie de multe lucruri, de reţete complicate pentru a trăi? (...) Să ne întrebăm: „De Crăciun, îmi împart pâinea cu cel care nu are?”, a întrebat Suveranul Pontif.

Papa Francisc, care tocmai a împlinit vârsta de 82 de ani, va rosti marţi tradiţionala binecuvântare de Crăciun „Urbi et orbi” ("Către oraş şi lume") în faţa faţa credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

×
Subiecte în articol: papa Papa Francisc bunuri mesaje de Craciun

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close