Antena 3 CNN Actualitate Religie Minunile Sfintei Parascheva, cuvioasa care vindecă boli | Povestea tinerei care a fost vindecată de leucemie

Minunile Sfintei Parascheva, cuvioasa care vindecă boli | Povestea tinerei care a fost vindecată de leucemie

De peste 300 de ani de când moaștele Cuvioasei Parascheva se află la Iași, sărbătoarea din 14 octombrie are o însemnătate cu totul aparte pentru români, sute de mii de credincioși venind să se închine la racla celei pe care o știu „mult folositoare“.

Minunile Sfintei Parascheva, cuvioasa care vindecă boli | Povestea tinerei care a fost vindecată de leucemie
Sursa foto: hepta
de Alexandra Chiţu    |    14 Oct 2023   •   11:38

La vârsta de zece ani, ea aude pentru prima dată strigătul dumnezeiesc: „Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie”, și, astfel, alege să își părăsească părinții pentru Hristos și să își petreacă restul vieții în locurile sfinte: își schimbă hainele cu îmbrăcămintea unui cerșetor, potrivit crestinortodox.ro.

Însă, la vârsta de 20 de ani, un înger îi apare în vis și îi spune că trebuie să se întoarcă în locurile părintești. Potrivit tradiției, Sf. Parascheva revine în Epivat, fără să dezvăluie cuiva cine este, continuând să își trăiască ultimele zile în slujba lui Dumnezeu. Trece la cele sfinte la vârsta de 27 de ani, fiind îngropată ca o străină, aproape de mare.

Iată câteva dintre minunile petrecute de-a lungul anilor la racla Cuvioasei!

Tânăra vindecată de leucemie

În anul 1950, o tânără studentă din Iași a fost diagnosticată cu leucemie. Cu multă durere, atât bolnava, cât și familia acesteia, au alergat la Moaștele Sfintei Parascheva și, cu multe lacrimi, i-au cerut ajutor de sănătate. După numai două luni de rugăciuni stăruitoare, post și sfinte slujbe, tânăra s-a vindecat de această boală incurabilă și a putut să-și continue studiile, potrivit crestinortodox.ro.

Femeia salvată de la sinucidere

O familie din Iași avea necazuri. În anul 1955, într-o seară oarecare, femeia a plecat de acasă, iar soțul și fiica au căutat-o îndelung, fără să o poată găsi. Seara, adormind fiica, tatăl a mers la Cuvioasa Parascheva și s-a rugat pentru întoarcerea acasă a soției dispărute fără urmă. Întorcându-se acasă, soțul a continuat să se roage Sfintei. După aproape o oră, în miez de noapte, soția a bătut la ușă, speriată de moarte.

Fiind întrebată ce s-a întâmplat, aceasta a răspuns: „Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid. De aceea, m-am așezat pe linia trenului, aproape de gara Nicolina. Dar, la orele opt seara, pe când venea un tren cu viteză, fiica noastră, îmbrăcată în alb, a venit la mine, m-a apucat repede și m-a aruncat afară de pe linie. Așa am scăpat de moarte și de osânda iadului.” Atunci, bărbatul i-a spus că la ora aceea fiica lor deja dormea, iar el se ruga lângă Moaștele Sfintei Parascheva.

 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close