Antena 3 CNN Actualitate Religie Nimic nu este întâmplător! Ce se află de fapt în spatele tristeții, în spatele durerii și în spatele încercării

Nimic nu este întâmplător! Ce se află de fapt în spatele tristeții, în spatele durerii și în spatele încercării

Nimic nu este întâmplător! Ce se află de fapt în spatele tristeții, în spatele durerii și în spatele încercării
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
04 Ian 2018   •   21:47

Tristețea nu este un lucru bun. Dar, în spatele tristeții, în spatele durerii, în spatele mâhnirii, în spatele încercării se ascunde binecuvântarea lui Dumnezeu, renașterea noastră spirituală, plămădirea din nou a omului, a familiei.

Cred că fiecare dintre noi își datorează întoarcerea către Dumnezeu unei încercări. Credem că toate merg ca pe roate? Dumnezeu ne ia un copil. Plângem, ne tânguim mult. Dar Dumnezeu își trimite mai apoi harul său iar oamenii se liniștesc. Se liniștesc și se apropie de Biserică, de spovedanie, de împărtășanie, de preotul duhovnic. Datorită pierderii copilului încep oamenii să meargă la biserică. Durerea îi face să caute, să se roage pentru odihna sufletului copilului și să facă pomenirile rânduite de Biserică.

Durerea liniștește inima și o face să asculte cuvântul lui Dumnezeu deși înainte era de piatră și nu primea cuvântul Lui. (...) Boala și durerea este medicamentul ,,special” al proniei lui Dumnezeu pentru a-l aduce pe om aproape de El și a-i spori virtuțile, scrie ortodoxia.me.

×
Subiecte în articol: tristete durere Dumnezeu divinitate
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close