Antena 3 CNN Actualitate Religie „Părinte, fiica mea a stat în probe cinci ani cu cineva şi nu s-au potrivit şi eu vreau să se căsătorească”. Când a auzit ce spune preotul, femeia s-a cutremurat

„Părinte, fiica mea a stat în probe cinci ani cu cineva şi nu s-au potrivit şi eu vreau să se căsătorească”. Când a auzit ce spune preotul, femeia s-a cutremurat

„Părinte, fiica mea a stat în probe cinci ani cu cineva şi nu s-au potrivit şi eu vreau să se căsătorească”. Când a auzit ce spune preotul, femeia s-a cutremurat
Sursa foto: foto: captura video
07 Feb 2019   •   16:18

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmărit de aproape 450.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile creștine într-un limbaj actual.

Într-o astfel de predică, părintle a vorbit despre concubinaj:

"În momentul în care ei nu ţin cont de acest cuvânt dumnezeiesc, apare ceea ce ne-a dăruit nouă societatea prin legile civile – concubinajul şi căsătoria de probă. O mamă a îndrăznit chiar, într-una dintre discuţiile pe care le aveam, să folosească acel termen:

– Părinte, vreau să fac un pomelnic pentru fiica mea pentru că a stat în probe cinci ani cu cineva şi nu s-au potrivit şi eu vreau să se căsătorească.

– La cine vă referiţi că a stat în probe?

– La fiica mea.

– Am crezut că aţi avut vreun animal ceva de companie.

Îmi era mie jenă ca mama să vină să spună asemenea lucruri despre fiica ei. Ca şi cum ar spune: “Ia marfa aceasta, foloseşte-o, dacă e bună, e bună, dacă e rea, arunc-o”. Nu e posibil. Aceasta nu este o temelie sănătoasă a cununiei şi atunci decădem de la dragostea dumnezeiască care stă la baza Tainei Cununiei la dragostea eros, la dezmăţul sexual pe care îl vedem în jurul nostru necontenit. E suficient să lăsăm mintea şi imaginaţia prin raţiune să alunece şi să ne închipuim toată mizeria acestei lumi, tot ce se întâmplă în jurul nostru."

Continuarea, pe Ganduridinierusalim.ro.

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close