Antena 3 Actualitate Religie Părintele Calistrat: Dacă faci asta este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat!

Părintele Calistrat: Dacă faci asta este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat!

04 Feb 2019   •   16:46
Părintele Calistrat: Dacă faci asta este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat!
Sursa foto: foto: captura video

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmărit de aproape 450.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile creștine într-un limbaj actual.

Într-o astfel de predică, părintle a vorbit despre împrumut.

"Să ţineţi minte de la mine, că-i prieten, că-i vecin, că-i tovaraş, că-i duşman, că-i soră, că-i frate, când împrumuţi un ban, du-l înapoi că-ţi legi singur pe satana şi săracia de ograda ta.

Niciodată nu ai să te îmbogăţeşti luând cu împrumut şi neducând înapoi. Este cel mai mare blestem şi cel mai mare păcat pe care-l poate face omul.

Şi culmea că se înmulţeşte şi mereu aud: „Ăla are atât!”; „Ăla are atât!” se duce şi ia cu împrumut cu atâta nonşalanţă şi lipsă de bun simţ încât uită că trebuie să-i dea înapoi. Nu o spun ca pe un reproş, ci ca să vă daţi seama că va legaţi singuri sărăcia de gard. Dumnezeu pe viclean urăşte şi ia şi sporul şi harul şi darul! Nu înmulţeste nimic!", afirmă părintele Calistrat.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close