Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Calistrat: "Părinte, aş veni, dar este grupul acela de babe rele și spurcate la gură care..."

Părintele Calistrat: "Părinte, aş veni, dar este grupul acela de babe rele și spurcate la gură care..."

Părintele Calistrat: "Părinte, aş veni, dar este grupul acela de babe rele și spurcate la gură care..."
Sursa foto: foto: captura video
18 Iun 2019   •   16:47

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.
Pe Facebook, acolo unde este urmărit de peste 470.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile creștine într-un limbaj actual.

Într-o astfel de predică, părintele a spus vorbit despre fariseism.

"Ne trezim în biserică cu creştini care, după ce săvârşesc un anumit ritual, îşi fac canonul pe la sfintele icoane, termină de făcut observaţii în stânga şi în dreapta, termină de îndreptat pe cutare şi cutare, zic o întreagă pleiadă de învăţături şi de sfaturi tradiţionale, legate de locul respectiv, de rugăciune.

Într-un fel, celor din jur li se face lehamite, şi atunci sunt obligaţi să stea să asculte slujba afară, la difuzor, sau evită să mai vină la biserică şi spun: „Părinte, aş veni, dar este grupul acela de babe rele şi spurcate la gură şi la limbă, care nu fac altceva decât să judece tot timpul, şi clevetesc şi bârfesc pe tot creştinul care intră în biserică“. Iată prima formă de fariseism."

Continuare, pe ganduridinierusalim.com

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close