Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Calistrat, predică cutremurătoare: Degeaba aduci zece preoţi să-i cânte „Cu sfinţii odihneşte..”

Părintele Calistrat, predică cutremurătoare: Degeaba aduci zece preoţi să-i cânte „Cu sfinţii odihneşte..”

Părintele Calistrat, predică cutremurătoare: Degeaba aduci zece preoţi să-i cânte „Cu sfinţii odihneşte..”
Sursa foto: foto: captura video
19 Mar 2019   •   22:20

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste.

Pe Facebook, acolo unde este urmărit de aproape 450.000 de oameni, preotul postează predicile sale în care vorbește despre învățăturile creștine într-un limbaj actual.

Într-o astfel de predică, părintele a vorbit despre pocăința târzie.

"Este târziu să te rogi pe ultima sută de metri! Degeaba aduci zece preoţi la înmormântare să-i cânte „Cu sfinţii odihneşte..” că el stă de mult cu „stavarache” acolo jos şi se chinuiesc amândoi acolo în flăcări. Trebuie să ştim, că doar cantitatea de fapte bune, săvârşite cu mâna noastră, dorinţa de mântuire şi dorul de Dumnezeu, sunt acte de dezlegare a păcatelor. E simplu!

Nu ai timp să te rogi, dar când te duci în Rai, nu te întreba caţi nepoţi ai avut sau câte standuri ai avut, câţi bani ai adunat sau cât ai pierdut, câte boli şi suferinţe ai avut,.. Te întreba de ce nu te-a preocupat problema sufletească „uleiul din candela ta”. Pentru că asa e pilda „nu vă dam, că nu o sa ne ajungă nici noua, nici vouă”. Oamenii cred că este vorba de ulei, dar este vorba despre puterea Duhului Sfânt, este vorba de lucrarea puternică a faptelor bune, care strălucesc şi se transformă în lumina.."

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close