Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Constantin Necula, mesaj pentru părinți: „Cu bătaia nu faci raiul!”

Părintele Constantin Necula, mesaj pentru părinți: „Cu bătaia nu faci raiul!”

Părintele Constantin Necula, mesaj pentru părinți: „Cu bătaia nu faci raiul!”
Sursa foto: Foto: Constantin Necula/Facebook
28 Apr 2017   •   22:39

Părintele Constantin Necula a vorbit, la Sibiu, despre relaţia dintre părinţi şi copii şi despre cât este de important ca părinţii să preia din gingăşia Bisericii în educarea copiilor, scrie tribuna.ro.

Puneți-vă câte-o icoană în fiecare perete mai sănătos și stați mai atenți la Maica Domnului. Uitați-vă la gingășia ei. Credeți că de pomană poporul acesta și-a crescut copiii cu icoane de sticlă în casă? Materialul era fragil, chipul pus pe fragilitate era și mai fragil... O vedeți vreodată cu moaca acră pe Maica Domnului? Uitați-vă la Hristos pe cruce cum îl iubesc copiii! (...) Dacă nu ne creștem noi sacralizarea copilului, nu ne-o dăruiește nimeni", a spus părintele Necula.

În ceea ce priveşte expresia deja adânc întipărită în cultura populară, cum că bătaia ar fi ruptă din Rai, preotul oferă o explicaţie legată de un episod din propria-i copilărie.

"La un moment dat am văzut în mica Biblie a bunicii, care era pentru copii, colorat în verde, cum plecau Adam și Eva plângând și era un înger cu o sabie de foc în spatele lor. Ideea este că bătaia nu există în rai, este ruptă din rai, este în afara raiului. Cu alte cuvinte cu bătaia nu faci raiul", le-a spus Constantin Necula părinţilor sibieni

×
Subiecte în articol: părintele Constantin Necula
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close