Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Necula şi Părintele Doboş ne ajută să găsim răspunsuri la dilemele prezentului şi vorbesc despre "Împăcarea cu tine însuţi"

Părintele Necula şi Părintele Doboş ne ajută să găsim răspunsuri la dilemele prezentului şi vorbesc despre "Împăcarea cu tine însuţi"

Părintele Necula şi Părintele Doboş au scris împreună cartea "Împăcarea cu tine însuţi", în care ne încurajează să privim înăuntrul nostru, să ne împăcăm cu trecutul şi să trăim cu seninătate prezentul.

Părintele Necula şi Părintele Doboş ne ajută să găsim răspunsuri la dilemele prezentului şi vorbesc despre "Împăcarea cu tine însuţi"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    15 Apr 2022   •   11:13

Duminică sunt Floriile şi ne tragem sufletul un pic pentru că este o sărbătoare mare şi ne pregătim în felul acesta pentru Paştele ortodox.

Duminică este Paştele la catolici, iar astăzi este Vinerea Patimilor

Un prilej pentru noi toţi să ne rugăm, să reflectăm, să ne punem întrebări şi să încercăm să ne găsim liniştea şi echilibrul.

Părintele Necula (ortodox) si Parintele Francisc Doboș (catolic), au scris împreună o carte în care ne încurajează să privim înăuntrul nostru, să ne împăcăm cu trecutul şi să trăim cu seninătate prezentul.

Constantin Necula şi Francisc Doboş ne vorbesc despre "Împăcarea cu tine însuţi"

"Am început cu linişte, cu smerenie, lăsăm puţin gândurile să intre în veşnicie. Avem nevoie ca timpul nostru, agitaţia de fiecare zi să fie cuprinsă şi de prezenţa lui Dumnezeu. Tot acest ritm al postului, pentru noi, Vinerea Mare, astăzi, ne face să ne gândim nu doar la cum a fost atunci pe vremea lui Hristos, ci cum Hristos astăzi este trădat, răstignit acolo unde există conflicte, unde există oameni care îl aclamă şi mai apoi strigă răstigneşte-l. Evident că pentru creştini, ne gândim la zonele de conflict de pe glob, Ucraina, Sudanul de Sud, multe zone din Africa, din Nigeria, pentru a ne da seama că Isus Hristos este răstignit în oamenii de astăzi şi noi, alţi oameni devenim cei care îl răstignim.

Cartea este invitaţia la o reflecţie, la o convertire, la o smerenie, mai ales între noi. Fiind în România şi cei mai mulţi creştini, fiind ortodocşi dar şi catolici, invitaţia cărţii pe care am scris-o împreună cu părintele şi cu fratele meu, Constantin, este aceea de a ne privi fără vrăjmăşie, fără ură", a spus Francisc Doboş, în exclusivitate la Antena 3.

Părintele Necula și Părintele Doboș răspund întrebărilor care ne frământă pe toți, invitându-ne să ne iertăm mai ușor, să ne iubim mai mult și să ne stabilim repere solide pentru a putea rezista furtunilor din jurul nostru.

De asemenea, cei doi preoţi i-au acordat un interviu lui Adrian Ursu, care va putea fi urmărit la Antena 3, în Sfânta Duminică a Floriilor.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close