Antena 3 CNN Actualitate Religie Părintele Necula spune că și femeile machiate au voie în biserică. Cum explică acest fapt

Părintele Necula spune că și femeile machiate au voie în biserică. Cum explică acest fapt

Părintele Necula spune că și femeile machiate au voie în biserică. Cum explică acest fapt
Sursa foto: foto: Facebook/ Constantin Necula
03 Noi 2017   •   19:22

Părintele Constantin Necula explică în cartea „Provocarile strazii”, de ce nu este un păcat ca femeile care se machiază să ia parte la slujbe.

"Gândiţi-vă la machiaj din punct de vedere teologic. Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui ca persoană. Se pierde prosopoon-ul, persoana, ceva din identitate.

Mă gândesc la o imagine pe care o am de când eram mic, la Braşov, când deasupra scenei de la teatrul de păpuşi erau două măşti: una care râde, alta care plânge. E cea mai bună icoană pe care o am asupra persoanei din teologia bizantină. Cred că pe măsură ce ne machiem, uităm să ne aducem aminte că machiajul ţine de împărăţia inversă a îndumnezeirii. Pe măsură ce te apropii de chipul lui Hristos, chipul tău se şterge şi se aseamănă cu chipul lui Hristos! De aceea seamănă preoţii între ei, pentru că chipul lor seamănă cu icoanele, iar icoanele seamănă cu Dumnezeu. (...)

Pe mine mă deranjează când pentru machiaj fetele sunt scoase afară din Biserică. Domnişoarelor şi doamnelor care vă machiaţi, nu există anatemă pentru machiaj! Cine vă spune că nu aveţi ce căuta în Biserică pentru că vă machiaţi, acela greşeşte. Acela nu are ce căuta în Biserică, pentru că nu a înţeles că şi ma­chiaţii se pot mântui. Cu o singură condiţie: să se demachieze la timp…", susține teologul.

×
Subiecte în articol: părintele Constantin Necula
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close