Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel, la slujba de Înviere: ”Să ne ajute Dumnezeu să înceteze războiul din Ucraina și să fie pace în toată lumea”

Patriarhul Daniel, la slujba de Înviere: ”Să ne ajute Dumnezeu să înceteze războiul din Ucraina și să fie pace în toată lumea”

Prin Înviere, Mântuitorul Iisus Hristos a biruit Iadul, aducând iubire şi lumină, a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din București.

Patriarhul Daniel, la slujba de Înviere: ”Să ne ajute Dumnezeu să înceteze războiul din Ucraina și să fie pace în toată lumea”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    24 Apr 2022   •   13:43

”Mântuitorul Iisus Hristos, prin Învierea Sa din morţi, nu doar a biruit moartea, ci a biruit şi Iadul ca existenţă însingurată şi izolată şi cu strălucirea sufletului său îndumnezeit a adus iubire în locul însingurării şi lumină în locul întunericului”, a spus patriarhul Daniel, la slujba oficiată împreună cu episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul, potrivit agerpres.ro.

El a arătat că slujba din noaptea de Paşti este ”o icoană a învierii de la sfârşitul veacurilor”.

”Şi aceasta înseamnă o icoană a întregii umanităţi care va învia, după cum ne spune Sfântul Apostol Pavel: „Precum toţi oamenii mor în Adam, tot aşa vor învia toţi în Hristos”. 

Toţi oamenii din lume, care au trăit de-a lungul veacurilor, vor învia din morţi, apoi va urma judecata tuturor oamenilor, din toate neamurile, din toate generaţiile. Şi în această Judecată de Apoi se va evalua libertatea fiecărui om şi a fiecărui popor în timpul istoriei. 

Ce a făcut fiecare cu libertatea sa, cum a trăit, cum a răspuns iubirii lui Dumnezeu şi cât de mult a iubit fiecare pe semenii săi. Criteriul ultim al Judecăţii din Urmă este iubirea smerită şi milostivă faţă de semenii noştri”, a spus Patriarhul.

El a adăugat că aceia care au refuzat iubirea lui Dumnezeu şi nu au arătat iubire milostivă, ajutătoare, darnică faţă de semeni vor rămâne ”pururea trişti”.

Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe credincioși să aducă bucurie și pace.

”Vă dorim tuturor Sfinte Sărbători cu bucurie și pace, armonie, ajutor și să ne ajute Dumnezeu să fie pace în toată lumea și să înceteze războiul din țara vecină, din Ucraina, să avem în aceste zile de bunăvoință și să arătăm în continuarea ajutorului celorlalți care, din cauza războiului, și-au părăsit țara și s-au refugiat în diferite țări vecine și la noi, în România, dar care doresc să se întoarcă acasă deîndată ce este posibil”, a mai spus Patriarhul Daniel.

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel Război Ucraina
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close