Antena 3 Actualitate Religie Patriarhia Română: "Tema restricțiilor de Paști este una momentan ireală. Nu este corect să declanșăm speculații"

Patriarhia Română: "Tema restricțiilor de Paști este una momentan ireală. Nu este corect să declanșăm speculații"

de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   20:38
Patriarhia Română: "Tema restricțiilor de Paști este una momentan ireală. Nu este corect să declanșăm speculații" Hepta

Tema imaginatelor restricții de Paști de anul acesta este una momentan ireală, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu: „Deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorități și cultele religioase”.

„Tema imaginatelor restricții de Paști de anul acesta este una momentan ireală, iar cei ce se căznesc să-i confere o artificială consistență, persoane din Biserică sau din afara ei, au fie un discutabil gust pentru situații limită și conflictuale majore, fie incapacitatea crasă de a învața ceva din trecutul recent.

Patriarhia Română: "Cum să te trezești că programezi cu luni înainte restricții imaginabile sau nu?"

"Altfel, cum să te trezești că programezi cu luni înainte restricții imaginabile sau nu? Restricții care raportate la cel mai ordonat și curat spațiu privat de utilitate publică din societate, acela al bisericilor, trebuie cântărite totdeauna de acum înainte cu cel mai fin discernământ dobândit dintr-o recentă și dureroasă experiență”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Patriarhia Română: "Nu este corect să declanșăm speculații în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum"

„Nu este corect să declanșăm speculații în marginea unei probleme majore, imposibil de estimat acum. Indiferent de context, deciziile realiste referitoare la perioada pascală vor fi rodul exclusiv al unui dialog absolut obligatoriu dintre autorități și cultele religioase. Un dialog lucid, onest, inter-instituționalizat, căruia nu i se face niciun serviciu prin lansarea în spațiul public a unei teme false, menită să creeze tensiuni inutile între stat și cultele religioase (ai căror membrii compun covârșitoarea societate civilă), și să inducă un nefiresc orizont sumbru de așteptare în societatea creștină din România”, conchide Bănescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close