Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel a împlinit 66 de ani. Ce cadou a primit de ziua sa

Patriarhul Daniel a împlinit 66 de ani. Ce cadou a primit de ziua sa

Patriarhul Daniel a împlinit 66 de ani. Ce cadou a primit de ziua sa
22 Iul 2017   •   17:51

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a împlinit sâmbătă 66 ani. Preafericirea Sa a sărbătorit momentul aniversar prin rugăciune, scrie basilica.ro.

În paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a oficiat o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Preafericirii Sale de-a lungul timpului.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal, arhim. Nectarie Şofelea, Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, Consilieri Patriarhali, preoţi şi diaconi s-au rugat împreună cu PS Varlaam Ploieşteanul pentru Patriarhul nostru.

La finalul ceremonialului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adus slavă Tatălui Ceresc pentru binecuvântările primite de la Dumnezeu în acest răstimp. Întâistătătorul Bisericii noastre a evidenţiat că viaţa este un dar de la Dumnezeu pe care noi trebuie să îl cultivăm, să îl înmulţim, să îi cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru a-l face roditor.

Patriarhul nostru a subliniat că această zi reprezintă un popas duhovnicesc de mulţumire adusă lui Dumnezeu, dar şi de pomenire cu respect şi recunoştinţă a celor prin care Dumnezeu a lucrat în viaţa noastră.

În cuvântul său, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre importanţa rugăciunii şi rolul ei în unitatea Bisericii. Rugăciunea este cea mai puternică forţă spirituală, a spus Preafericirea Sa:

Arhiereul se roagă pentru cler şi popor, iar clerul şi poporul se roagă pentru el. Ierarhul aduce sfânta jertfă pentru iertarea păcatelor, pentru sănătatea şi mântuirea poporului, iar poporul se roagă pentru sănătatea şi mântuirea ierarhului cerând de la Dumnezeu ajutor ca să poată păstra dreapta credinţă şi să conducă pe calea mântuirii pe cei care i-au fost încredinţaţi spre păstorire.

În încheierea cuvântului său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mulţumit tuturor celor care ne ajută cu sfatul bun, cu lucrarea bună, şi cu rugăciunile fierbinţi adresate Mântuitorului Iisus Hristos, Maici Domnului şi tuturor sfinţilor.

La moment aniversar, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a dăruit Preafericirii Sale un coş cu flori şi a evocat slujirea vrednică a Părintelui Patriarh Daniel de-a lungul celor 66 de ani.
 

×
Subiecte în articol: Biserica ortodoxa Patriarhul Daniel
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close