Antena 3 CNN Actualitate Religie POSTUL PAȘTELUI. Mesajul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la începutul Postului Mare 2019

POSTUL PAȘTELUI. Mesajul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la începutul Postului Mare 2019

POSTUL PAȘTELUI. Mesajul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la începutul Postului Mare 2019
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Mar 2019   •   15:43

POSTUL PAȘTELUI 2019. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a transmis tradiționalul mesaj catehetic cu ocazia începutului Postului Mare 2019 cu scopul de a atrage atenția că asceza ortodoxă nu se referă doar la un grup restrâns de persoane ci este „un eveniment bisericesc” și o vocație comună pentru toți credincioșii fără excepție.

POSTUL PAȘTELUI 2019.  „Ascetism este creștinismul întreg”, afirmă Patriarhul Constantinopolului în mesajul făcut public de Patriarhia Ecumenică.

În mesaj, Sanctitatea Sa subliniază faptul că nevoințele ascetice nu sunt un scop în sine, ci ele ajută pe creștini să depășească voința proprie și să mute centrul vieții de la dorința individuală spre iubirea care „nu caută ale sale”.

POSTUL PAȘTELUI 2019. El reamintește tuturor că „perioada postului este adăpată de bucuria Crucii și a Învierii”, îndemnând la o nevoință dusă cu bucurie, la rugăciune stăruitoare, la sprijin concret al celor în nevoi și la recunoștință față de Dumnezeu.

Sursa: basilica.ro

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close