Antena 3 CNN Actualitate Religie Preot, mesaj răvășitor către clasa politică: Toate pramatiile conduc, de aia vorbesc toți nesimțiții în Parlament

Preot, mesaj răvășitor către clasa politică: Toate pramatiile conduc, de aia vorbesc toți nesimțiții în Parlament

Preot, mesaj răvășitor către clasa politică: Toate pramatiile conduc, de aia vorbesc toți nesimțiții în Parlament
12 Mai 2016   •   00:44

Părintele sibian Constantin Necula vorbește într-o conferință susținută în fața tinerilor despre martiriul anti-comunist și despre epigonii din clasa politică actuală.

"Va veni și vremea aceea în care ne vom duce toți la București, câți suntem, 18.000 de preoți și vom merge în Piața Mare și vom spune că "Tu ești viața și odihna fraților noștri căzuți în temnițele comuniste, indiferent de limbă, ideologie, politică și religie. Și duminica aia în care ne vom întâlni în piața mare din București, noi nu o să zicem că e Duminica Sfinților Martiri, ci duminica în care preoții s-au strâns ca să se roage pentru sfinții martiri. Deocamdată, vă spun care e situația: la Jilava nicio investiție a statului român socialist de-a pururea pentru a conserva locul unde ne-au murit martirii. La Râmnicu Sărat am găsit un înger al lui Dumnezeu, un dulgher de meserie care păzește depozitul de lemne de la pușcăria din Râmnicu Sărat, care are un salariu de mizerie, dar care din banii pe care îi dai că ți-a deschis poarta cumpără lumânări pentru morții de la Râmnicu Sărat. Zici că au închis pușcăria ieri. Ăsta e sentimentul. Eu am văzut multe, am văzut Auschwitz-ul și Birkenau, am văzut Dachau, am văzut un lagăr de exterminare în Ghana, vă spun cu mâna pe inimă, Râmnicu Sărat e o rană pe inima mea. Am avut senzația că mă întorc în celulă cu Mihalache, că tac cu Coposu. Pentru că acolo pedeapsa a fost cu tăcerea. Iar noi tăcem asupra tăcerii lor. De aia vorbesc toți nesimțiții la București, în Parlamentul României, că oamenii care aveau bun simț, au murit tăcând. De aia toate pramatiile conduc, în toate sectoarele ne întâlnim de câte un derbedeu, pentru că fenomenul Pitești a continuat. Rodul fenomentului Pitești este apariția nepitiților ăstora", a spus părintele Constantin Necula.

 

 

×
Subiecte în articol: Constantin Necula
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close