Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Constantin Necula, apel către credincioși: "Suntem o ţară sub cod roşu"

Preotul Constantin Necula, apel către credincioși: "Suntem o ţară sub cod roşu"

Preotul Constantin Necula, apel către credincioși: "Suntem o ţară sub cod roşu"
07 Aug 2017   •   12:07

Preotul Constantin Necula a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe credincioşi să postească în Postul Sfintei Marii. "Nu e un efort imposibil. Nu ni se cere să postim de...vacanțe", este apelul acestuia.

Preotul Constantin Necula a transmis un mesaj credincioşilor în Postul Sfintei Mării 2017, în care afirmă că "postul Adormirii Maicii Sale intră în logica prezenței lui Dumnezeu pe pământ".

"Aud des că momentul nu e în Evanghelie. Pe drept cuvânt. Dar nici nașterea Fecioarei Maria nu este și asta nu înseamnă că nu s-a născut. Judecată în clișee de mediocritate Biserica este în criză. Dar, teologic vorbind, Biserica este o criză continuă. Pentru că e în luptă cu propriile-i limite atinse prea ades de uman, de neputința oamenilor care-i alcătuiesc Trupul, articulațiile iertării lui Dumnezeu fiind inflamate de neputința noastră de a rămâne oameni. Adică noduri de iertare. Pentru aceea postim. Pentru vipia de neputință care ne cutreieră existențele, pentru lipsa cucerniciei morale și curtoaziei civice. Ne facem neputincioși în trupul văzut pentru a ne restarta cu Har forța ca Trup al Mântuitorului. Nu e un efort imposibil. Nu ni se cere să postim de...vacanțe. Ci să înțelegem că niciodată Hristos nu poate fi slujit cu superficialitate. Merită oare efortul de a mai trăi după Evanghelie? Fiecare are răspunsul său. Dinaintea noastră s-a deschis raiul postirii. E grădina răcoroasă a Paradisului prin care Dumnezeu se plimba, căutând din ochi făptura ce țâșnise din lut și suflare ca să crească în asemănarea cu El. Când te rupi de răcoarea dintâi a Raiului, o sete și o foame mereu înfierbântate îți mistuie liniștea și curăția și pacea. Pari împlinit dar o zdrobă internă te sâcâie, te asurzește încet. Nu mai auzi glasul Celui Care mereu strigă, precum pe Adam odinioară: „Adame, Adame, unde ești?”. Sau, cum minunat spune Sf.Siluan Athonitul: Adame, Omule pe unde mai ești? Postul își oferă răspunsul. Biserica nu este o terasă de vară în care te răcorești de vipia zilei. Ci Raiul postirii din care se naște răcoarea sufletului.

Suntem o Țară sub cod roșu. Nu, nu e roșul vindecător al rușinii. Ci acela al neatenției la fierbințeala de Iad a lumii. Merită să încercăm redescoperirea Raiului. Postul Adormirii Maicii Domnului poate fi un început. Un 112 în ce privește sufletul fiecăruia din noi. Și viața Bisericii văzute, întregi", este mesajul preotului, citat de tribuna.ro.

×
Subiecte în articol: post Constantin Necula
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close