Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Marius Moșteanu, despre cutume, obiceiuri și presiunea societății: ”Vreau ca omul care vine în biserică să fie dezlegat de presiunea pe care societatea o fixează”

Preotul Marius Moșteanu, despre cutume, obiceiuri și presiunea societății: ”Vreau ca omul care vine în biserică să fie dezlegat de presiunea pe care societatea o fixează”

Preotul Marius Moșteanu, invitat în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3, a vorbit despre cutume, obiceiuri, dar și despre presiunea societății, lucruri pe care fiecare dintre noi le simțim zilnic.

Preotul Marius Moșteanu, despre cutume, obiceiuri și presiunea societății: ”Vreau ca omul care vine în biserică să fie dezlegat de presiunea pe care societatea o fixează”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    07 Mai 2022   •   22:53

Lipsit de prejudecăți și gata să îmbrățișeze fiecare om dornic de a merge la biserică, preotul Marius Moșteanu ne invită să ne dezlegăm de cutume, obiceiuri și presiunea societății și să ne îndreptăm către Dumnezeu cu inima și mintea deschisă.

”Lumea este plină de cutume și, în general, interacțiunea dintre oameni se blochează la nivel vestimentar, la nivel de limbaj și, mai ales, la nivelul la care fiecare om are grijă ca nu cumva să trădeze în vreun fel școala pe care a urmat-o sau profesorii care l-au învățat sau dacă dă bine la public ceea ce se întâmplă cu el, chiar dacă dacă discuția este televizată sau nu”, spune preotul Marius Moșteanu.

Acesta a vorbit apoi despre prejudecățile pe care unii oameni le au înainte de a intra în biserică, dar și despre cât de importantă este sau nu vestimentația pe care o avem atunci când mergem la biserică.

”Dacă cineva intră în biserică să se roage, cred că este exonerat de tot ceea ce înseamnă veșmânt, pentru că în fața lui Dumnezeu suntem goi. În fața lui Dumnezeu nu există modă vintage sau modă futuristă. Există omul. Dacă cineva este în stare să îl vadă pe om așa cum îl vede Dumnezeu este un fericit. Dacă îl vede cu alți ochi și îl bârfește este fix treaba lui.

Pe mine mă interesează omul în cauză. Vreau ca omul care vine în biserică să fie dezlegat de cutume, dezlegat de obiceiuri și, mai ales, dezlegat de presiunea pe care, din păcate, educația și societatea o fixează întotdeauna”, a explicat părintele.

Duhovnicul Marius Moșteanu a continuat apoi să spună despre Sfânta Taină a Împărtășaniei, despre care el spune că o oferă tuturor celor care se spovedesc.

”După ce îl spovedesc pe om, îl am în minte pe duhovnicul meu, părintele Arsenie Papacioc, și spunea: 'Tată, dacă salvezi pe cineva de la înec, îl mai cerți că este ud?'. 

Întotdeauna m-a urmărit acest lucru și l-am invitat pe cel în cauză ca în prima duminică să vină să îl împărtășesc, numai că de foarte multe ori omul are un sistem de autoevaluare și constat că nu a venit să se împărtășească, iar la următoarea spovedanie îi spun că am fost foarte mâhnit ca din nevrednicia mea să înțeleagă faptul că l-am dezlegat și a zis: 'Eh, ce știi mata, părinte?', zic, da, nu știu, numai că eu știu un singur lucru: ți-am dat dezlegare pentru că Hristos te vrea cu el și te vrea să împărtășești bucuria pe care el ți-o oferă.

Dacă ne așezăm în partea cealaltă și îl vedem pe om că este dornic să se împărtășească, dornic de a încheia o legătură cu patimile lui, cu viciile lui, cu siguranță că trebuie să îl încurajăm și noi”, a mai spus părintele Marius Moșteanu.

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu Marius Moșteanu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close