Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Necula, despre păcatul mare pe care îl fac creștinii când merg la grătar. Și tu obișnuiești să faci asta?

Preotul Necula, despre păcatul mare pe care îl fac creștinii când merg la grătar. Și tu obișnuiești să faci asta?

Preotul Necula, despre păcatul mare pe care îl fac creștinii când merg la grătar. Și tu obișnuiești să faci asta?
06 Iun 2017   •   12:40

Preotul Constantin Necula a postat un articol în care a vorbit despre faptul că mulți oameni preferă să meargă duminică dimineața la grătare sau la mall, în loc să ia parte la Sfânta Litutghie.

''Aici este drama acestei diluări de sens a ceea ce în­seamnă odihna creştinului. Dar mai este şi varianta cealal­tă, pe care o ştim cu toţii: ce bine sforăie creştinul dumini­ca dimineaţa şi zice că Domnul îl iartă, că doar a muncit toată săptămâna! E drept că aseară a stat până târziu de tot cu nişte prieteni la sacrul grătar, la ieşirea la iarbă ver­de — noile terapii psiho-sociale pentru întărirea relaţiilor intra-familiale. Fără îndoială că dracul grătarului şi dracul mersului exact duminica dimineaţa la cumpărături prin mall-uri, pe colo, pe colo, nu e un drac nou, el e vechi, e bătrân, e dracul împrăştierii în orice altceva decât în Hristos, e dracul mersului la cumpăratul lumii, împotriva propriei tale firi, împotriva propriei tale fiinţe, împotriva propriului tău destin creştin."

Continuarea, pe ganduridinierusalim.com.

×
Subiecte în articol: Constantin Necula
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close