Antena 3 CNN Actualitate Religie Răsturnare de situație în scandalul mărcii Arsenie Boca. Se cere canonizarea de urgență

Răsturnare de situație în scandalul mărcii Arsenie Boca. Se cere canonizarea de urgență

Răsturnare de situație în scandalul mărcii Arsenie Boca. Se cere canonizarea de urgență
06 Iun 2018   •   21:54

Părintele Arsenie Boca va fi canonizat în regim de urgență, după intervenția Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza. Înalta față bisericească solicită accelerarea procesului de transformare a părintelui Boca în sfânt, în contextul scandalului mărcii înregistrate cu imaginea acestuia, deținută de o firmă din Anglia.

O comisie specială va cerceta viaţa preotului supranumit Sfântul Ardealului. Prin canonizare Biserica încearcă să stingă acest conflict.

Transformarea părintelui Arsenie Boca în sfânt era în vizorul înalților prelați de mai multă vreme, dar scandalul mărcii nu a făcut decât să grăbească lucrurile. Un bărbat din Arad a chemat Poliția de mai multe ori în ultimele săptămâni la comercianții de icoane, în calitate de reprezentant al unui român stabilit în Anglia care înregistrase acolo marca marca “Boca părintele şi Arsenie” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală. Banii sunt în spatele scandalului, pentru că deținătorul mărcii cere un procent din vânzarea obiectelor bisericești, scrie Libertatea.

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close