Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciunea ascunsă în pereții unei biserici din Bistrița. Nimeni n-a știu de ea 100 de ani

Rugăciunea ascunsă în pereții unei biserici din Bistrița. Nimeni n-a știu de ea 100 de ani

Rugăciunea ascunsă în pereții unei biserici din Bistrița. Nimeni n-a știu de ea 100 de ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    17 Apr 2017   •   21:18

Rugăciunea ascunsă în pereții unei biserici din Bistrița a rămas intactă, ca prin minune, mai bine de 100 de ani. Preoții au fost cei care au descoperit-o și cred că bilețelul ar fi fost scris de un bărbat, care știa carte, pentru că puțini erau cei care știau să scrie la acea vreme în satele bistrițene, potrivit Timponline.ro.

Părintele a povestit că, în urmă cu doi ani, a găsit o rugăciune în peretele bisericii greco-catolice „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Runcu Salvei, construită în anul 1757 cu specificul arhitectonic al lăcașelor de cult de pe Valea Somețului, realizate prin tehnici tradiționale.

Bilețelul este semnat de Ioan Pop, care i-a cerut lui Dumnezeu să îi ierte păcatele și să aibă grijă de familia lui. ”Bilețelul se păstrează în peretele din partea de sud a bisericii de mai bine de 100 de ani! Era un om care știa carte și care și-a lăsat rugăciunea în peretele acestei biserici”, a spus părintele paroh Claudiu Marin Sorășan.

×
Subiecte în articol: biserica rugaciune Bistriţa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close