Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare pentru creștini. Ce rugăciune trebuie să spui astăzi

Sărbătoare pentru creștini. Ce rugăciune trebuie să spui astăzi

Sărbătoare pentru creștini. Ce rugăciune trebuie să spui astăzi
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
de S.T.    |    16 Mar 2016   •   10:09

Credincioșii creștin ortodocși îl sărbătoresc astăzi pe Sf. Mucenic Sabin Egipteanul. Tot astăzi, se face pomenirea Sf. Mucenic Papa, Sf. Mucenic Iulian din Cilicia, Sf. Ioan din Manastirea Rufiane, Sf. Mucenic Roman din Parion, Sf. zece mucenici din Fenicia, Sf. Alexandru, Episcopul Romei, Sf. Cuvios Aninas, făcătorul de minuni, Sf. Cuvios Hristodul.

Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305 d.H.), prigonitorul creştinilor. Era originar din cetatea Ermuopole (Egipt), potrivit crestinortodox.ro. La acea vreme, din pricina persecuţiilor pornite împotriva creştinilor, Sfântul Sabin s-a retras în munţi împreună cu alţi creştini. Dar un cerşetor, care primea ades pomană de la Sfântul Sabin, l-a vândut pe acesta închinătorilor la idoli, pe doi galbeni, precum a făcut odinioară Iuda Iscarioteanul cu Domnul Iisus Hristos.

Sfântul Sabin a fost prins şi adus înaintea tribunalului nelegiuirii, împreună cu alţi şase creştini. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, a fost străpuns cu unghii de fier, ars şi apoi înecat într-un râu, dobândind în acest fel de la Dumnezeu cununa muceniciei.

Troparul Sfantului Mucenic Sabin Egipteanul

Mucenicul Tau, Doamne Sabin, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

×
Subiecte în articol: sarbatoare crestini rugaciune
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close