Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare importantă pentru români. Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine

Sărbătoare importantă pentru români. Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine

Sărbătoare importantă pentru români. Ce trebuie să faci ca să îți meargă bine
Sursa foto: Foto: crestinortodox.ro
03 Feb 2016   •   10:38

Astăzi este o sărbătoare importantă pentru români. Sunt prăznuiţi mai mulţi sfinţi importanţi şi se ţine post.

Vechiul Testament a fost tradus din limbă ebraică în limbă greaca de 70 de înțelepți, din poruncă lui Ptolomeu, regele Egiptului. Potrivit Tradiției, printre aceștia s-a numărat și doi sfinţi importanţi care sunt sărbătoriţi astăzi, de către creştini ortodoxi. Mulţi români poartă numele lor. Este vorba despre Sfântul și Dreptul Simeon şi Proorociţa Ana, conform site-ului crestinortodox.ro.

În momentul în care a ajuns la textul din Isaia 7,14: "Iată fecioară va luă în pântece și va naște fiu“, a înlocuit cuvântul "fecioară" cu "femeie", gândind că nu este posibil că o fecioară să nască. Pentru necredința să, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioară (Luca 2, 25-26). La 40 de zile de la nașterea lui Hristos, se împlinește făgăduința făcută de Dumnezeu, căci Sfântul și Dreptul Simeon, îndemnat de Duhul Sfânt, va luă în brațe pe Cel născut din Fecioară și va spune: "Acum slobozește pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta". "Acum slobozește" înseamnă acum am înțeles că s-a împlinit ceea ce s-a făgăduit. Această rugăciune "Acum slobozește", este rostită de noi, la fiecare slujbă a Vecerniei, adică la începutul unei zile liturgice.

Dreptul și Sfântul Simeon a vestit și răstignirea lui Hristos, în momentul în care îi spune Fecioarei Măria că prin sufletul ei va trece sabie.

Sfânta Proorocița Ana

De vederea Pruncului Mântuitor s-a bucurat și prorocița Ana. S-a emis ipoteză că era o proorocița cultică, în sensul că ea aducea jertfă pentru cei care erau nedreptățiți și aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

De asemenea, astăzi se pomenesc următorii sfinţi:

-Sfinților Mucenici Adrian și Evul; -Prorocului Azaria;
-Sfântului Mucenic Vlasie Bouarul;
-Sfântului Claudiu;
-Mucenicilor Pavel și Simon.

×
Subiecte în articol: sarbatoare sfinti
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close