Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă: Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă: Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

Sărbătoare mare în Biserica Ortodoxă: Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer
09 Noi 2016   •   08:01

Sfantul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a nascut in anul 1846, in localitatea Silivria, in apropiere de Constantinopol. A trecut la cele vesnice in noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind inmormantat in ctitoria sa, din insula Eghina: Manastirea Sfanta Treime. Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Nectarie in ziua de 9 noiembrie.

Printre nenumaratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfantul Nectarie a fost preaslavit si cu darul facerii de minuni. Pentru nenumaratele minuni pe care le-a facut si inca le mai face Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfantului Nectarie, acesta din urma a fost numit "Taumaturgul", adica "Vindecatorul".

Sfantul Nectarie. Anastasie, copilul care i-a scris lui Dumnezeu

Anastasie, dupa numele sau de mirean, s-a nascut in anul 1846, in localitatea Silivria, din Tracia, in apropiere de Constantinopol. Parintii sai, oameni simpli, i-au oferit acestuia o educatie crestineasca deosebita, iar mai apoi, dupa cativa ani de scoala, l-au trimis in cetatea imparateasca, spre a studia teologia si scrierile Sfintilor Parinti.

Sfantul Nectarie din Eghina

Ajuns in Constantinopol, copilul se straduia din greu sa isi procure cele de trebuinta, precum hainele si mancarea de peste zi. Temistocle, un om tare evlavios, avea o pravalie cu tablouri si rame chiar peste drum de camaruta unde locuia Anastasis. Dintre toti copiii din cartier, negustorul il indragea in chip deosebit pe Anastasie.

Intr-o iarna, in zori de zi, copilul a iesit din casa si a pornit degraba catre posta, sa duca niste scrisori. Vazandu-l slab imbracat si fiindu-i mila de el, negustorul i-a cerut sa-i dea lui scrisorile, sa le duca, si sa se intoarca in casa. Uitandu-se printre scrisori, batranul a gasit una pe care scria: "Catre Domnul nostru Iisus Hristos, in Cer." Bucurandu-se de curatenia copilului, a deschis scrisoarea si a citit urmatoarele: "Hristoase al meu, hainele mi s-au rupt, pantofii mi s-au stricat si mi-e frig. Din ce-mi da stapanul, nu-mi ajunge nici de mancare. N-am reusit sa trimit aproape nimic mamei mele, care este saraca. Ce s ma fac acum? Cum ies eu din iarna, Doamne? Ajuta-ma! Ma inchin Tie. Robul Tau, Anastasis." Atunci, Temistocle a randuit ca baiatul sa primeasca toate cele de trebuinta, in taina, spre slava lui Dumnezeu.

 

×
Subiecte în articol: cancer Biserica ortodoxa calendar ortodox
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close