Antena 3 Actualitate Religie Secretele lui Arsenie Boca, dezgropate din arhivele fostei Securități. Ce i-a uimit pe toți

Secretele lui Arsenie Boca, dezgropate din arhivele fostei Securități. Ce i-a uimit pe toți

24 Feb 2018   •   08:19
Secretele lui Arsenie Boca, dezgropate din arhivele fostei Securități. Ce i-a uimit pe toți

O dezvăluire neobişnuită despre primii ani de călugărie ai lui Arsenie Boca a fost păstrată în arhivele fostei Securităţi. Duhovnicul îşi uimea apropiaţii prin posturile sale îndelungate şi prin rigorile pe care şi le impunea.

O notă informativă păstrată în arhivele fostei Securităţi, semnată de un apropiat al lui Arsenie Boca, oferea detalii despre cum se comporta călugărul în viaţa de zi cu zi şi mai ales în timpul postului. 

„Întors în ţară, a ajuns călugăr la mănăstirea Sâmbăta de Sus, raionul Făgăraş. În scurtă vreme a ajuns chiar stareţul acestei mănăstiri. Ducând o viaţă extrem de severă şi supunându-se unei asceze riguroase, s-a impus atenţiei tuturor călugărilor şi credincioşilor care mergeau la mănăstire. El mânca foarte puţin şi numai legume, numai de post, el dormea jos, pe podele şi se ruga necontenit, stând ceasuri întregi în genunchi la rugăciune”, relata Nicoară Iulian, potrivit documentelor din arhivele Securităţii, citate în volumul „Părintele Arsenie Boca în atenţia poliţiei politice din România” de George Enache şi Adrian Nicolae Petcu, scrie adevarul.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close