x close

Sfaturile Părintelui Arsenie Boca pentru o căsătorie fericită. Când trebuie „femeia să se teamă de bărbat”

de S.T.    |    15 Apr 2019   •   15:09
Sfaturile Părintelui Arsenie Boca pentru o căsătorie fericită. Când trebuie „femeia să se teamă de bărbat” Foto: Agerpres

Părintele Arsenie Boca scrie în cartea „Ridicarea căsătoriei la înălţimea de taină”, că „nunta este chip al unirii sufletului cu Dumnezeu”.

Duhovnicul oferă tinerilor o serie de sfaturi şi recomandări pentru viaţa în cuplu. De aceea, părintele Arsenie Boca scrie că „viaţa curată” a căsătoriei presupune:

-   Rodirea de copii – „tot ce-i în afară de rostul acesta, în privinţa trupească, este desfrânare şi păcat

-   Soţul poate face sex cu soţia doar în zilele din afara postului şi doar dacă amândoi sunt „învoiţi la rostul rodirii de copii”

-    Perioadele interzise pentru sex între soţi: cele patru posturi mari de peste an; zilele de miercuri şi vineri din fiecare săptămână (luni doar dacă vor soţii)

Cât despre citatul din Biblie unde se spune că „Femeia să se teamă de bărbat”, Arsenie Boca îl completează spunând că femeia trebuie să se teamă de bărbat „când Hristos este capul bărbatului, dar când capul lui este păcatul şi Dumnezeul lui este stomacul n-are ce sfat de mântuire să ia de la dânsul.” 

Sursa: adevarul.ro

Citeşte mai multe despre:

sfat sfaturi parinte Arsenie Boca
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati