Antena 3 CNN Actualitate Religie Sfaturile unui preot pentru tineri. Ce a răspuns la întrebarea ”Părinte, sunteți fericit?”

Sfaturile unui preot pentru tineri. Ce a răspuns la întrebarea ”Părinte, sunteți fericit?”

Sfaturile unui preot pentru tineri. Ce a răspuns la întrebarea ”Părinte, sunteți fericit?”
Sursa foto: Foto: Constantin Necula/Facebook
04 Sep 2017   •   19:19

Părintele Constantin Necula a enunțat 20 de sfaturi pentru o tinerețe liberă, cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși 2017, care a avut loc la Iași.

„1. A fi liber în Hristos înseamnă a dărui cu zâmbetul pe buze! 

2. Libertatea, ca și iubirea, nu răspunde la întrebarea „Ce?”, ci la întrebarea „Cine?”. Iar răspunsul este Hristos!

3. În general, atunci când te schimbi, îți cresc aripi. Depinde, însă, unde zbori cu ele... 

4. Până la urmă, cea mai deplină formă de libertate este să te duci lângă potir, să deschizi gura și să primești Trupul și Sângele lui Hristos. Atunci când toți ceilalți ne spun: „Închideți gura!”, Hristos ne spune: „Deschideți gura și primiți Trupul și Sângele lui Hristos!”.

5. Învățați că dincolo de cuvintele noastre e Biserica, că suntem ai lui Hristos, că El e lângă noi acolo, e colegul nostru de bancă, cel cu care frângem sandvișul pe care nu-l avem, cu care reușim la examenele pe care nu le luăm... Cel mai important examen din viață este Hristos!

6. Invidia se naște din neputința de a recunoaște că vrei mai mult. Recunoașteți că vreți mai mult și trageți mai tare! Și fiți „invidioși” pe Hristos, pe sfinți: „Ce frumoasă-i Maica Domnului! Vreau să fiu ca ea!”, „Ce frumoasă-i Sfânta Parascheva, vreau să fiu ca ea!”.

(...) 18. ”Părinte, sunteți fericit? / Eu sunt creștin, deci nu pot fi decât fericit. Creștinul e acela care împlinește... Fericirile! Preoția este o stare de fericire, uneori grea, amară, dar cine trăiește cu Hristos nu poate fi decât fericit, pentru că nu e fericirea omului, ci este Fericirea deplină!”, a mai spus părintele.

Citește cele 20 de sfaturi pe doxologia.ro.

 

×
Subiecte în articol: preot parinte tineri
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close