Antena 3 CNN Actualitate Religie Drumul sufletului după moarte, descris de părintele Cleopa

Drumul sufletului după moarte, descris de părintele Cleopa

Drumul sufletului după moarte, descris de părintele Cleopa
Sursa foto: Foto: pixabay.com
06 Apr 2016   •   15:57

În tradiţia creştin-ortodoxă, cele 40 de zile după moarte sunt esenţiale pentru sufletul celui decedat. Duhovnicul de la Mănăstirea Sihăstria a descris în detaliu ce se întâmplă în această perioadă, explicând şi legătura cu rânduiala care trebuie păstrată de familia răposatului.

Părintele Cleopa obişnuia să-i primească la Mănăstirea Sihăstria din Neamţ pe toţi care îl căutau pentru a afla o vorbă de duh, renumele său ducându-se repede în Moldova, apoi în toată ţara.

Din aceste întâlniri cu duhovnicul au rămas imprimate în format audio sau video învăţăminte, dar şi interpretări ale Bibilei. „Întrucât Părintele Cleopa a fost un iscusit autodidact şi cunoştea bine Sfânta Scriptură, precum şi o bună parte din scrierile Sfinţilor Părinţi şi Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, la îndemnul unor ierarhi şi teologi a început să-şi scrie atât predicile proprii, cât şi unele cărţi cu conţinut patristic, teologic şi moral. La aceasta a fost îndemnat în mod deosebit de Părintele Dumitru Stăniloae, cu care era foarte apropiat, şi de Mitropolitul Antonie al Ardealului, care îi era ucenic”, conform site-ului crestinortodox.ro.

Una din temele abordate de Cleopa a fost şi drumul sufletului în primele zile după moarte.

Duhovnicul de la Sihăstria spune că după moarte, sufletul îşi urmează o cale specială, după tradiţia Bisericii Ortodoxe.

Vezi textul duhovnicului

 

×
Subiecte în articol: drum suflet parintele cleopa
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close