Antena 3 CNN Actualitate Religie Un preot celebru din România va ține o conferință după un recital rock. Ce spune Biserica în astfel de situații

Un preot celebru din România va ține o conferință după un recital rock. Ce spune Biserica în astfel de situații

Un preot celebru din România va ține o conferință după un recital rock. Ce spune Biserica în astfel de situații
02 Oct 2016   •   19:27

Într-un interviu acordat Agerpres, preotul Constantin Necula, consilier misionar-pastoral și de imagine al Mitropoliei Ardealului, a mărturisit că în octombrie va susține o conferință la Cluj-Napoca după un recital rock, și a explicat de ce nu vede în asta o problemă.

Voi avea o acțiune în 20 octombrie la Cluj-Napoca, strângem bani pentru casa domnului Iuliu Maniu de la Bădăcin. În deschiderea conferinței, va cânta trei cântece un grup de tineri rockeri din Cluj, Trupa lui Bunu se cheamă, pentru că unul dintre cei care o alcătuiesc este nepotul șefului formației Compact și au acceptat să fie în deschidere, nu pentru a amesteca lucrurile, ci pentru a arăta că biserica nu exclude pe nimeni, indiferent de vocație, explică părintele.

Am fost judecat destul că ascult rock. Cred că mulți m-ar arde pe un rug al ideologiei lor personale. Voi conferenția după trei cântece rock, iar banii strânși vor fi donați pentru proiectul refacerii casei lui Iuliu Maniu, greco-catolic, de la Bădăcin. E dorința mea ca preot ortodox să arătăm că am depășit de mult urile regionale în Ardeal. Încercarea cea mare va fi să putem sta împreună și pentru lucrurile bune. Este o modă la români de a ne strânge când se întâmplă ceva rău. De ce nu ne-am strânge și când se întâmplă ceva bun?”, a spus preotul Necula.

×
Subiecte în articol: Constantin Necula rock biserica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close