Antena 3 CNN Actualitate Restaurantele și hotelurile nu vor plăti din ianuarie impozitul forfetar

Restaurantele și hotelurile nu vor plăti din ianuarie impozitul forfetar

Restaurantele și hotelurile nu vor plăti din ianuarie impozitul forfetar
14 Dec 2015   •   20:59

Noul sistem de impozitare pentru restaurante și hoteluri nu va mai fi aplicat începând cu prima zi a anului viitor, ci cel mai devreme din primăvara anului viitor, posibil din luna martie, deoarece actul normativ care va introduce noile impozite nu a fost încă aprobat de către Parlament, potrivit profit.ro.

Noul sistem de impunere a fost inițiat în Parlament, sub forma unei propuneri legislative privind impozitul specific unor activități, cu intenția să fie aplicat începând cu luna ianuarie a anului viitor. Pentru aceasta, actul normativ trebuia însă să fie aprobat de ambele Camere ale Parlamentului și promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Până la acest moment, documentul a fost avizat favorabil de către comisia economică și cea de buget din Senat, cu posibilitatea să fie aprobat săptămâna viitoare în plenul Senatului. Parlamentarii vor intra însă în vacanță în luna ianuarie, astfel că proiectul va putea fi discutat și în Camera Deputaților doar din luna februarie, motiv pentru care noile impozite nu vor putea fi introduse mai devreme de primăvara anului viitor.

Inițiatorul actului normativ, deputatul Mircea-Titus Dobre, a declarat pentru Profit.ro că proiectul este înregistrat spre dezbatere în regim de urgență și va deveni aplicabil probabil în luna martie a anului viitor.

×
Subiecte în articol: impozit forfetar Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close