Antena 3 CNN Actualitate Restricţii de trafic feroviar pe opt linii. 177 de trenuri sunt anulate

Restricţii de trafic feroviar pe opt linii. 177 de trenuri sunt anulate

Restricţii de trafic feroviar pe opt linii. 177 de trenuri sunt anulate
de S.T.    |    29 Ian 2014   •   09:45

Toate magistralele de cale ferată sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restricţii de circulaţie, iar 177 de trenuri sunt anulate, potrivit companiei CFR Călători.

Potrivit situaţiei centralizate până la ora 08.00, circulaţia este restricţionată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe opt linii, respectiv Brăila - Făurei-Buzău, Bucureşti Nord - Urziceni, Goleşti - Chitila, Mărăşeşti - Tecuci-Barbosi, Ploieşti - Râmnicu Sărat-Adjud, Ploieşti Sud-Armăşeşti, Urziceni - Slobozia şi Vereşti - Leorda. Pe aceste linii este interzisă circulaţia trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenţie acţionând cu utilaje, scrie Mediafax.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, dar circulaţia trenurilor este adaptată la condiţii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarnă instituit fiind operaţional în continuare, se arată într-un comunicat de presă al companiei CFR Călători.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luată de operatorii feroviari fiind necesară întrucât în condiţii de iarnă se prelungesc timpii de parcurs.




Angajaţii companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor şi vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată, a precizat sursa citată.

Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulaţie în condiţii de iarnă şi se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate.

De asemenea, va fi asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staţionare, pentru a fi menţinută căldura în trenuri la un nivel de confort termic.

Pasagerii vor primi ceai cald în gările cu flux mare de călători, de pe raza sucursalelor feroviare Constanţa, Galaţi, Bucureşti, Craiova şi, la nevoie, Braşov şi Iaşi, se mai arată în comunicatul citat.

Citeşte şi:

România se pregăteşte de o nouă confruntare cu VISCOLUL. HARTA zonelor afectate






×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close