Antena 3 CNN Actualitate Reţeta combaterii evaziunii: Dan Voiculescu cere întărirea controlului şi stimularea disciplinei fiscale

Reţeta combaterii evaziunii: Dan Voiculescu cere întărirea controlului şi stimularea disciplinei fiscale

Reţeta combaterii evaziunii: Dan Voiculescu cere întărirea controlului şi stimularea disciplinei fiscale
Sursa foto: Foto: calvinayre.com
de S.T.    |    10 Iul 2013   •   13:08

Reţeta combaterii evaziunii fiscale: sancţiuni severe alături de întărirea controlului şi stimularea disciplinei fiscale. Sunt măsurile pe care le cere Dan Voiculescu, pentru a aduce în zona de fiscalizare cele 38 de miliarde de euro care ajung anual în economia subterană.

În opinia sa, guvernul a făcut deja un prim pas în acest sens, prin dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală.

România a fost lăudată de înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai corpului diplomatic pentru adoptarea legii care sancţionează mai dur evaziunea fiscală, spune Dan Voiculescu.  E nevoie ca efortul să continue pentru a diminua economia subterană, care ajunge anual la aproximativ 40 de miliarde de euro.

"Întărirea controlului se poate obţine simplu şi eficient prin suplimentarea personalului din cadrul ANAF în urma unor transferuri dinspre sectoare bugetare care se confruntă cu excedent. Am făcut această propunere ultimelor trei guverne. Am primit reacţii pozitive inclusiv de la Guvernul Boc dar, până în prezent, nu s-au făcut progrese concrete în acest sens", a spus preşedintele fondator al Partidului Conservator.

Dan Voiculescu adaugă că aşa cum a pledat pentru dublarea pedepselor pentru evaziune şi legea a fost până la urmă adoptată, la fel se va întâmpla şi cu suplimentarea capacităţilor de control ale ANAF.


×
Subiecte în articol: evaziune fiscala Dan Voiculescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close