Antena 3 CNN Actualitate ?Reuşitele? luptei anti-corupţie: DNA trebuie să îi plătească lui Radu Mazăre daune de 5000 RON

?Reuşitele? luptei anti-corupţie: DNA trebuie să îi plătească lui Radu Mazăre daune de 5000 RON

?Reuşitele? luptei anti-corupţie: DNA trebuie să îi plătească lui Radu Mazăre daune de 5000 RON
17 Dec 2008   •   05:27

Acuzată că nu are nici un rezultat şi nici o condamnare de la începutul activităţii, Direcţia Naţională Anti-corupţie a încercat să îşi dovedească utilitatea printr-un caz în care îl acuzau pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, că a adus prejudicii primăriei pe care o conduce de 100 milioane de euro.
În dosar, Mazăre este învinuit că a subevaluat nişte terenuri, ceea ce a dus la crearea pagubei respective. La vremea prezentării acuzaţiilor, Mazăre a cerut DNA în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii, CV-urile profesionale ale celor doi experţi care stabiliseră valoarea acestui prejudiciu.
Cum cererea i-a fost respinsă, edilul a dat DNA în judecată la Tribunalul Constanţa. Aici acţiunea i-a fost respinsă, considerând că respectivele informaţii au caracter privat şi nu sunt de interes public.
Dar a urmat recursul la Curtea de Apel- aici nu numai că DNA a fost obligată să prezinte datele cerute de primar, dar a fost somată să plătească şi 5.000 RON celui pe care ar trebui să îl ancheteze.
Anchetatorii au decis să recurgă la o cale extraordinară de atac împotriva deciziei, care era definitivă şi irevocabilă. Ei au făcut o cerere de revizuire, judecată, prin strămutare, de Curtea de Apel Braşov, invocând încălcarea de către judecătorii Curţii de Apel Constanţa a prevederilor legislaţiei europene în materia informaţiilor de interes public. Magistraţii braşoveni au concluzionat însă că nu există o asemenea faptă, au respins cererea de revizuire, menţinând întru totul dispoziţiile din decizia Curţii de Apel Constanţa.
Acum DNA este numai bună de plată pentru 50 de milioane de lei vechi şi nevoită să prezinte CV-ul profesional al celor doi care au stabilit prejudiciul acuzat de anchetatori.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close