Antena 3 CNN Actualitate Explozia din Beirut se poate repeta şi în România. Ce au descoperit poliţiştii la un control naţional

Explozia din Beirut se poate repeta şi în România. Ce au descoperit poliţiştii la un control naţional

Totul a ieşit la lumină după un control făcut de poliţiştii de la Serviciul Arme Exploziv şi Substranţe Periculoase, un control la nivel naţional. Au fost identificate 121 de infracţiuni.

Explozia din Beirut se poate repeta şi în România. Ce au descoperit poliţiştii la un control naţional
de Claudia Popovici    |    15 Sep 2020   •   20:15

12.000 de tone de azotat de amoniu, depozitate necorespunzător, au fost descoperite de poliţişti în urma unor controale efectuate la nivel naţional, se arată într-un comunicat al poliţiştilor.

Astfel, în urma acţiunii, au fost identificate persoane care ar fi comis în total 121 de infracţiuni şi asta din cauză că au depozitat necorespunzător îngrăşăminte care conţineau azotat de amoniu.

Au fost date 31 de amenzi în valoare de peste 82.000 de lei, iar oamenii legii au confiscat substanţele extrem de periculoase. Ele se folosesc de agricultori ca îngraşământ, sunt sub formă de granule însă la temperaturi foarte ridicate pot să explodeze.

Explozia din Beirut, care a şocat o lume întreagă, a avut loc din cauza unor cantităţi uriaşe de azotat de amoniu, depozitate în condiţii necorespunzătoare timp de câţiva ani.

×
Subiecte în articol: politistii azotat de amoniu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close