Antena 3 Actualitate Robert Negoiță vrea să depună plângere penală cu privire la retrocedările făcute în Sectorul 3

Robert Negoiță vrea să depună plângere penală cu privire la retrocedările făcute în Sectorul 3

04 Iul 2019   •   16:20
Robert Negoiță vrea să depună plângere penală cu privire la retrocedările făcute în Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat joi că va depune plângeri penale în cazurile privind retrocedările de spaţii verzi, parcuri, curţi de şcoli sau grădiniţe. 

"M-am hotărât să depun plângere penală pentru tot ce s-a întâmplat în Sectorul 3, dar nu doar în Sectorul 3, referitor la tot ce înseamnă retrocedări. Retrocedări de spaţii verzi, retrocedări de parcuri, retrocedări de curţi de şcoli, grădiniţe şi aşa mai departe", a spus Negoiţă, într-o conferinţă la sediul Primăriei Sectorului 3. 

El a precizat că descoperă permanent lucruri "care devin din ce în ce mai interesante, din perspectivă penală", respectiv cum au ajuns spaţii verzi, părculeţe, curţi de şcoală să nu figureze ca domeniu public, ci ca domeniu privat în proprietatea statului. 

"Cum au ajuns aceste spaţii să nu mai figureze în documentele urbanistice ca atare, (...) să fie propuse de către comisia de Lege 10 de la municipalitate şi subcomisia de la Sectorul 3, să fie propuse ca disponibile pentru retrocedare? Cum au ajuns să obţină inclusiv hotărâri judecătoreşti de retrocedare şi cum au ajuns chiar să fie retrocedate - unele dintre ele semnate pe picior în ultima zi de mandat de primar general a domnului Băsescu?", a mai spus Negoiţă. 


Citește Și Viorica Dăncilă, decizii majore în CEx-ul PSD. Robert Negoiță, suspendat șase luni din partid. Șerban Nicolae, înlocuit în funcție

El şi-a exprimat speranţa că "statul român poate să fie mai puternic decât această organizaţie mafiotă care s-a ocupat de retrocedări în Bucureşti, în general şi în Sectorul 3, în special". 

"Este vorba de mai multe terenuri, mai multe parcuri şi câteva ONG-uri care sunt foarte vocale şi foarte puternic mediatizate în mai multe zone care nu fac altceva decât să militeze pentru exproprierea acestor terenuri - vezi Doamne, pentru comunitate - în esenţă nu interesează decât ca banul public să intre în buzunarul lor. Ca de exemplu parcul Brâncuşi, parcul Toboganul de Piatră, cele 12 hectare retrocedate din parcul IOR, sunt doar câteva exemple", a precizat Negoiţă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close