Antena 3 CNN Actualitate Robotul lui Nicolae Ciucă, Ion, implicat într-un scandal de protecţie a datelor. Reacţia ministrului Digitalizării

Robotul lui Nicolae Ciucă, Ion, implicat într-un scandal de protecţie a datelor. Reacţia ministrului Digitalizării

Roboţelul Ion, consilierul inteligent artificial al lui Nicolae Ciucă, este implicat într-un nou scandal. Apar acuzaţii că Ion colectează datele personale ale celor care îi transmit mesaje.

Robotul lui Nicolae Ciucă, Ion, implicat într-un scandal de protecţie a datelor. Reacţia ministrului Digitalizării
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea | Facebook | Sebastian Burduja
de Ioana Mircea    |    09 Mar 2023   •   15:10

Protecţia Datelor intră pe fir şi va investiga dacă robotul Ion și Ministerul Digitalizării respectă prevederile GDPR. Asta la scurt timp după ce Ion a fost acuzat de plagiat de către elevii de la şcoala din Ciugud, judeţul Alba.

Mai mult de atât, din 500.000 de mesaje trimise către Ion sunt publicate doar cele pozitive. Anunţul a venit după ce şi parlamentarii au cerut lămuririi suplimentare de la creatorii lui Ion.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a oferit explicaţii pentru Antena 3 CNN.

"Se vor convinge că Ion nu reţine nici un fel de date personale. Nu reţine datele utilizatorilor de pe reţelele sociale chiar şi atunci când aceşti utilizatori îl etichetează pe Ion şi îi transmit informaţii. Strict conţinutul informaţiei este preluat, nu autorul acestora. Noi am gândit foarte bine aceste aspecte, împreună cu echipa de proiect.

Citeşte şi: Ion, consilierul robot al lui Nicolae Ciucă, acuzat de furt: ”Imaginea folosită ne aparține”

Românii pot să contribuie la acest proiect având conştiinţa pe deplin liniştită că nu există nici un fel de problemă. Toate datele lor sunt în siguranţă", a declarat Sebastian Burduja.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close