Antena 3 CNN Actualitate El este românul arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Voia să candideze la Primăria Ploieşti

El este românul arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Voia să candideze la Primăria Ploieşti

Dorin Alexandru Piscan a fost arestat pentru trădare în favoarea Rusiei. El este acuzat că a furnizat informații din domeniul apărării naționale a României unor diplomați ruși.

El este românul arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Voia să candideze la Primăria Ploieşti
Sursa foto: Facebook | Alex Piscan
de Georgiana Adam    |    24 Mai 2024   •   14:39

Dorin Alexandru Piscan este românul acuzat de desfășurarea de activități de spionaj în beneficiul Federației Ruse. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este suspectat că a furnizat informații din domeniul apărării unor diplomați ruși, vizând obiective militare românești și NATO.

Se pare că Dorin Piscan este un apropiat al lui Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor. Într-o postare, Piscan a povestit cum a participat la plantarea de arbori la fermă, exprimându-și loialitatea față de Cornel Dinicu și subliniind importanța solidarității în momentele dificile.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu Dorin Alexandru Piscan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a lui Dorin Alexandru Piscan, în baza articolului 202 din Codul de procedură penală, raportat la articolul 223, alineatul 2, pentru săvârșirea infracțiunii de trădare în formă continuată. Mandatul de arestare a fost emis imediat, iar bărbatul va rămâne în detenție până la 21 iunie 2024.

"În baza art. 202 din Codul de procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Piscan Alexandru-Dorin pentru săvârșirea infracțiunii de trădare, în formă continuată, prevăzută de art. 394 lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024, până la data de 21.06.2024, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor.

În 2019, Dorin Piscan și-a anunțat candidatura ca independent la Primăria municipiului Ploiești, dar activitățile sale politice recente și legăturile suspecte au atras atenția autorităților, culminând cu arestarea sa pentru trădare, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: spionaj arestat preventiv
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close