Antena 3 CNN Actualitate Cum a păcălit un român statul american și a furat peste cinci milioane de dolari. Totul ar fi fost pentru o cauză nobilă

Cum a păcălit un român statul american și a furat peste cinci milioane de dolari. Totul ar fi fost pentru o cauză nobilă

Un român, în vârstă de 33 de ani a păcălit statul american și a reușit să obțină subvenții de peste cinci milioane de euro.

Cum a păcălit un român statul american și a furat peste cinci milioane de dolari. Totul ar fi fost pentru o cauză nobilă
Sursa foto: Gettyimages | Yuji Sakai
de Ioana Mircea    |    13 Iul 2023   •   18:00

Constantin Sandu este românul în vârstă de 33 de ani care a pledat vinovat, marți, în fața judecătorului federal al Tribunalului din San Diego (California), recunoscând că a pus la cale o schemă de fraudă în valoare de peste 5 milioane de dolari în prestații de asigurări de șomaj destinate ajutorării angajaților din California afectați de pandemie.

Rechizitoriul arată că în perioada iulie 2020 - sfârșitul verii anului 2022, românul împreună cu sute de complici anonimi, au învățat și dezvoltat un procedeu prin care să obțină cât mai multe beneficii posibile, utilizând documente și instrumente false.

Citește și: Metodă de furt la casa de marcat dintr-un market, demascată de un clujean | Cum acţionează vânzătoarele

Totodată, infractorii au modificat datele de începere a șomajului în aplicațiile EDD (Departamentul de Dezvoltare a Forței de Muncă), pentru a primi mai multe zile de plată și, implicit, sume mai mari.

Conform Comitetului de Impozitare a Francizelor din California (CFTB), niciuna dintre companiile menționate în documentele depuse pentru cererile EDD ale fraudatorilor nu era reală. De asemenea, numerele de identificare ale membrilor trimise pentru aceste cereri nu erau reale, conform informațiilor furnizate de Blue Cross Blue Shield, instituția responsabilă cu asigurările medicale ale angajaților californieni.

În urma acestor activități, Constantin Sandu și complicii săi anonimi au reușit să obțină în mod fraudulos nu mai puțin de 5.207.687 dolari în beneficii de asigurări de șomaj acordate de statul California.

Sentința finală în acest proces va fi pronunțată pe 16 octombrie 2023, potrivit stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: frauda
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close