Antena 3 CNN Actualitate Locale Metodă de furt la casa de marcat dintr-un market, demascată de un clujean | Cum acţionează vânzătoarele

Metodă de furt la casa de marcat dintr-un market, demascată de un clujean | Cum acţionează vânzătoarele

Un clujean vigilent a demascat metoda prin care vânzătoarele unui market din oraş aplică diferite tehnici de înșelăciune la casele de marcat. Prin acest demers bărbatul cere intervenţia autorităţilor. Iată ce a descoperit.

Metodă de furt la casa de marcat dintr-un market, demascată de un clujean | Cum acţionează vânzătoarele
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    07 Iul 2023   •   16:46

Sătul de comportamentul vânzătoarelor, dar şi de diferențele de preţ de la raft şi casele de marcat, un clujean a decis să dea în vileag metodele de înșelăciune aplicate la un market dintr-un lanț de magazine cunoscut în Cluj.

”La magazinul Carrefour market de la Gară se întâmplă diferențe de preț la raft și casa de marcat. Doamna de la casa de marcat nu a avut bunul simț să îmi înapoieze diferența de bani. A mai și vorbit urât. În plus nu dă restul complet. Am pățit de doua ori în câteva zile cu aceasta doamna și din informații se aude ca și consumă. Sper ca autoritățile și șefii magazinului să ia măsuri, să nu se mai repete”, a explicat clujeanul, potrivit stiridecluj.ro

Mai mult, pe lângă reclamație, bărbatul a iniţiat şi o formă de protest alegând să îşi plătească cumpărăturile cu monede de 5 bani și de 1 ban.

”În plus o să îi fac și o surpriză. O să plătesc cu monede de 5 bani și de 1 ban. Nu se poate așa ceva că într-un oraș de 5 stele să se tot fure la casele de marcat și diferențe de preț și nici să nu îți primești diferența de bani și să nu se dea un răspuns concret. Doamna a spus că ea nu știe”, a mai spus bărbatul.

Citeşte şi: Noua metodă de înșelăciune! Cum a fost păcălită vânzătoarea unui magazin din Costinești de "schema cu 200 de lei"

Potrivit presei locale,  firma care administrează aceste magazine a fost amendată de Protecţia Consumatorilor chiar luna trecută.

Urmare controalelor, comisarii au constatat că aspectele reclamate sunt confirmate, și, în urma extinderii controlului, au fost identificate alte 10 produse la care există neconcordanțe de preț între cel de la raft și cel de la casa de marcat, acestea fiind în defavoarea consumatorului cu sume până la 38,40 lei/produs. 

Ținând cont de neregulile constatate, comisarii CJPC Cluj au aplicat două sancţiuni contravenționale, în cuantum de 55.000 lei. 

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:

  • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme 
  • propunere de încetare a practicii comerciale incorecte, prin respectarea prețurilor aferente la raft și percepute la casa de marcat.

Rămâne de văzut cum va fi soluționată şi reclamația clujeanului. 

×
Subiecte în articol: clujean casă de marcat
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close