Antena 3 CNN Actualitate Românii întorși din Fâșia Gaza, întâmpinați cu ajutoare, chiar la Aeroportul Otopeni

Românii întorși din Fâșia Gaza, întâmpinați cu ajutoare, chiar la Aeroportul Otopeni

Refugiații români repatriați din Fâșia Gaza au fost întâmpinați cu ajutoare pe Aeroportul Otopeni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2023   •   13:47

Refugiații români repatriați din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră de la Rafah, care au fugit doar cu ce au avut pe ei, au fost întâmpinați în țara noastră cu haine și încălțăminte.

Ajutorul a venit din partea reprezentanților Asociației Voluntari Fără Frontiere, care i-au așteptat la Baza Aeriană 90 din Otopeni.

"Noi, Asociația "Voluntari Fără Frontiere" suntem specializați în situații de criză, deci gestionăm situațiile refugiaților, de calamitate și de dezastre și am răspuns cu drag solicitării oamenilor și în această situație. Cei care vin acuma sunt 16 copii și un bebeluș de patru luni.

Am primit informația de la grupul acesta că sunt copii dezbrăcați, sunt copii desculți, nu au haine, au fugit practic doar cu ceea ce au pe ei, mulți dintre ei fără bagaje.

Citește și: Refugiații din Gaza ajunși în România sunt verificați de SRI pentru a preveni infiltrarea teroriştilor

De aceea ne-am mobilizat cu ajutorul oamenilor să fim în această seară pentru a 2-a oară aici. Îi vom susține atât cât va fi nevoie, până se vor putea până pe picioare și descurca în România", potrivit reprezentantului asociației.

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza romani ajutoaer
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close