Antena 3 CNN Actualitate Şase români au intrat în topul Forbes al miliardarilor lumii | Locul pe care se situează Ion Țiriac

Şase români au intrat în topul Forbes al miliardarilor lumii | Locul pe care se situează Ion Țiriac

Şase români au intrat în topul Forbes al miliardarilor lumii. Pe prima poziție se află Daniel Dines, co-fondatorul unei companii din domeniul tehnologiei, cu o avere de 2,7 miliarde de dolari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   12:23

Lista de miliardari ai lumii, întocmită de Forbes, întrunește nume din toate domeniile și din toate colțurile lumii.

În clasament se află și șase români, cu averi impresionante.

Daniel Dines, cel mai bogat om din România

Daniel Dines are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari, el aflându-se pe poziția 1.238 într-un clasament ce include 2.781 de persoane din toată lumea care dețin averi de cel puțin un miliard de dolari.

Dines este absolvent al Universității din București, iar în prezent locuiește în New York. În anul 2020, românul a intrat în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii.

Averea acestuia a crescut în 2024 cu 1,1 miliarde de dolari faţă de 2023.

După Dinesc, Ion Țiriac se numără printre cei mai bogați români, cu o avere estimată la  2,1 miliarde de dolari. 

Fostul tenismen, în vârstă de 84 de ani, ocupă locul 1.545 în clasamentul Forbes cu averea sa câștigată în domeniul bancar şi al asigurărilor, în real estate şi auto. 

Pe locul trei se află Dragoș Pavăl, co-fondatorul lanţului de magazine de construcţii şi bricolaj Dedeman, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari. Românul se situează pe locul 1.623 în clasamentul Forbes. În anul 2023, averea acestuia însuma 1,7 miliarde de dolari.

După Dragoș Pavăl, următorul român care se află în clasamentul realizat de Forbes este Adrian Pavăl, fratele lui Dragoș Pavăl, co-fondator Dedeman.

Adrian Pavăl ocupă poziția 2.152 în lista Forbes, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari.

Următorul român care se află în clasamentul Forbes este Ion Stoica, cel care a co-fondat Databricks împreună cu şase colaboratori de la UC Berkeley care au construit popularul motor de analiză a datelor Apache Spark.

Ion Stoica ocupă locul 2.410 și are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Matei Zaharia, în vârstă de 38 de ani, este clasat pe locul șase în rândul celor mai bogați români și este partenerul său de afaceri al lui Ion Stoica.

Matei Zaharia are o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: top Forbes cei mai bogați români
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close