Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Bogații României care nu îşi declară averile vor fi taxați cu un impozit de 70%

Bogații României care nu îşi declară averile vor fi taxați cu un impozit de 70%

Fiscul îi vânează pe bogații României. Aceștia au primit notificări de la ANAF prin care sunt somați să își declare marile averi. În caz contrar, vor fi taxați cu 70%.

de Gina Vacariu    |    02 Apr 2024   •   17:15

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat o măsură împotriva evaziunii fiscale și a veniturilor nedeclarate. Conform acesteia, bogații din România care nu au declarat toate veniturile vor avea un impozit de 70% pe ce nu este declarat, începând din luna iunie.

Această modificare a Codului Fiscal este parte a efortului de a combate evaziunea fiscală și de a încuraja conformitatea fiscală.

Cei care au primit deja notificare, au "obligația să prezinte înscrisuri relevante stării fiscale și identificarea surselor de venituri", se arată în cadrul acesteia.

Această acțiune poate fi interpretată ca o încercare a autorităților fiscale de a asigura o mai mare transparență fiscală și de a obține resurse suplimentare din impozitele corecte.

×
Subiecte în articol: ANAF impozit
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close