Antena 3 Actualitate România a trecut la ora de vară. Vezi efectele asupra organismului uman

România a trecut la ora de vară. Vezi efectele asupra organismului uman

de Antena3.ro    |    26 Mar 2011   •   11:58
România a trecut la ora de vară. Vezi efectele asupra organismului uman
Sursa foto: Foto: blog.softheme.com

Atenţie la ceas! România a trecut oficial la ora de vară sâmbătă noapte. Ca în fiecare an, ora s-a schimbat în ultima duminică din luna martie. Această schimbare poate avea diverse efecte asupra organismului nostru. 

 
Noaptea trecută, ceasurile s-au dat cu o oră înainte. Trecerea la ora de vară înseamnă mai multă lumină solară, iar specialiştii spun că organismul are nevoie de cel puţin o lună pentru a se adapta. De aceea, medicii recomandă odihnă şi plimbări în aer liber în primele două săptămâni.

Schimbarea orei poate să afecteze şi activitatea unor hormoni care ne ajută să dormim. Iar lipsa somnului ne scade vigilenţa şi ne încetineşte reflexele. Aşadar, mare atenţie la volan!

Şi tot lumina influenţează dereglările afective sezoniere, adică astenia de primăvară sau depresiile. Nu trebuie să ne îngrijorăm, totuşi. Pentru cei mai mulţi, aceste modificări vor trece neobservate. România este una din cele 70 de ţări care trec sâmbătă noapte la ora de vară.
 
Efectele trecerii la ora de vară
 
- afectează bioritmul melatoninei (hormonul implicat în semnalizarea timpului din zi sau a momentului din an )
- scade vigilenţa
- astenie de primăvară
- depresie
 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close