Antena 3 Actualitate România, amenințată de dezastre naturale. Suntem printre țările cu cei mai mulți locuitori expuși la risc seismic

România, amenințată de dezastre naturale. Suntem printre țările cu cei mai mulți locuitori expuși la risc seismic

de S.T.    |    25 Mai 2017   •   19:20
România, amenințată de dezastre naturale. Suntem printre țările cu cei mai mulți locuitori expuși la risc seismic
Sursa foto: Foto: Agerpres
Miliarde de oameni sunt expuși la dezastre naturale. Comisia Europeană a realizat un amplu studiu privind expunerea populației din întreaga lume la dezastre naturale. Concluziile alarmante au fost publicate în raportul Atlas of the Human Planet 2017, scrie Daily Mail.
 
Cercetătorii au luat în calcul catastrofele naturale la care sunt expuși oamenii: cutremure, erupția vulcanilor, tsunami, inundații, uragane, creșterea nivelului mărilor. Datele analizate cuprind perioada 1975-2015.
 
Concluzia studiului este că în ultimii 40 de ani riscul ca oamenii să fie grav afectați de dezastre naturale s-a dublat la nivel mondial, cel mai mare fiind riscul de cutremure.
 
Riscul seismic a fost încadrat în 4 clase, numerotate de la 5 la 8, cel mai mare risc fiind reprezentat la clasele 7 și 8.
 
România a fost încadrată în clasa de risc seismic 6, iar zona Vrancea în zona de risc seismic 7. Potrivit studiului, România are un procent foarte mare de populație expus la risc seismic, raportat la numărul total de locuitori ai țării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close