Antena 3 CNN Actualitate România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă. Loteria Română va lansa un loz, pentru a susţine sportivii

România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă. Loteria Română va lansa un loz, pentru a susţine sportivii

România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă. O recunoaşte chiar Guvernul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2024   •   12:47

Guvernul a aprobat o ordonanţă în care cere Loteriei Române să lanseze un loz special, iar banii obţinuţi din vânzarea acestuia să ajungă pentru finanţarea delegaţiei române.

Loteria Română va lansa lozul "Team Romania" pentru a fi alături de sportivii români care au obţinut performanţe şi reprezintă România la cea de-a XXXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice Paris 2024, informează compania, printr-un comunicat.

Astfel, vor fi emise un milion de lozuri, cu premii atractive, iar 30% din valoarea lozurilor vândute se va aloca Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru susţinerea Echipei Olimpice.



Preţul unui loz "Team Romania" va fi 5 lei.

"Loteria Română a fost înfiinţată în anul 1906 şi are drept scop crearea fondurilor necesare finanţării obiectivelor de interes public naţional. Sportul românesc atât de masă cât şi de performanţă a beneficiat întotdeauna de sprijinul Loteriei Române", se precizează în comunicat.

×
Subiecte în articol: România bani sportivi Olimpiada guvern
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close