Antena 3 CNN Actualitate România moare de sete. Mii de oameni din judeţul Prahova primesc apă după program

România moare de sete. Mii de oameni din judeţul Prahova primesc apă după program

România moare de sete. Mii de oameni din judeţul Prahova primesc apă după program
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Aug 2013   •   21:02

Câteva mii de oameni din mai multe localităţi din judeţul Prahova primesc apă potabilă după program, doar câteva ore pe zi, din cauză că debitele surselor de apă din care se face aprovizionarea au scăzut foarte mult, iar sistemele de alimentare sunt suprasolicitate.
   
Locuitorii din opt comune ale judeţului Prahova primesc apă potabilă după un program stabilit de administraţiile locale împreună cu furnizorul de apă, măsura privind raţionalizarea apei fiind luată ca urmare a scăderilor debitelor surselor de apă şi a nivelului pânzei freatice, scrie Mediafax.
   
Astfel, conform datelor furnizate de Liliana Donciu, purtător de cuvânt al Hidro Prahova, cel mai mare operator de apă din judeţ, în localităţile Gura Vadului, Jugureni, Fântânele şi Vadu Săpat apa este furnizată începând de seara, de la ora 18.00, pe tot parcursul nopţii, furnizarea fiind sistată la ora 7.00 dimineaţa.
   
Şi locuitorii comunelor Boldeşti Grădiştea, Ciorani şi Apostolache primesc apă tot după program, acesta fiind stabilit cu acordul primarilor celor trei localităţi.

Astfel, la Boldeşti Grădiştea furnizarea apei se întrerupe între orele 10.00 şi 20.00, la Ciorani oamenii primesc apă potabilă în cursul zilei, de la ora 10.00 la ora 17.00 şi noaptea, de la ora 22.00 la ora 5.30, iar în comuna Apostolache este sistată furnizarea apei în intervalele orare 8.00 - 11.00 şi 17.00 - 21.00.
   

  

×
Subiecte în articol: prahova apa potabila
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close