Antena 3 CNN Actualitate România, ocolită de turiştii străini. Principalul motiv pentru care străinii trec graniţele României sunt afacerile

România, ocolită de turiştii străini. Principalul motiv pentru care străinii trec graniţele României sunt afacerile

România, ocolită de turiştii străini. Principalul motiv pentru care străinii trec graniţele României sunt afacerile
de S.T.    |    17 Iun 2014   •   10:01

România NU este pe lista turiştilor străini când vine vorba de vacanţe. Peste 69% din străinii care ajung la noi în ţară vin pentru afaceri. Mai exact, şapte din zece străini care trec graniţele României vin în interes de serviciu. Doar trei aleg ţara noastră pentru distracţie sau odihnă.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că principalul motiv pentru care străinii vin în România sunt afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii.

Datele Eurostat arată că deşi numărul de nopţi petrecute de turiştii străini în hotelurile din România a crescut anul trecut cu 5,1%, turismul românesc este în continuare cu mult în urma statelor vecine.

Turiştii străini au petrecut anul trecut în România 3,5 milioane de nopţi. Printre cele mai scăzute niveluri din Uniune.

În schimb, patronii hotelurilor din Bulgaria s-au bucurat de mai mulţi turişti străini. Au avut de patru ori mai multe nopţi de cazare decât noi.




×
Subiecte în articol: România turisti straini INS
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close