Antena 3 CNN Actualitate România se topeşte de căldură, însă la Miercurea Ciuc s-a instalat toamna! Ceaţă densă şi strat gros de brumă la primele ore ale dimineţii

România se topeşte de căldură, însă la Miercurea Ciuc s-a instalat toamna! Ceaţă densă şi strat gros de brumă la primele ore ale dimineţii

În timp ce aproape ţara este sub cod galben de caniculă, în judeţul Harghita a fost record de temperatură minimă pentru această perioadă. Mai exact, în această dimineaţă la ora 06:00 se întregistrau 3 grade Celsius, semn că toamna se începe să îşi intre în drepuri în acea zonă.

România se topeşte de căldură, însă la Miercurea Ciuc s-a instalat toamna! Ceaţă densă şi strat gros de brumă la primele ore ale dimineţii
de Iulia Gorgorin    |    29 Aug 2020   •   16:50

La primele ore ale dimineţii, oraşul Miercurea Ciuc era învelit în ceaţă densă, iar pe străzi şi pe maşini era un strat gros de brumă, deşi pare incredibil, având în vedere că suntem la final de august.

Localnicii spun că ei sunt obişnuiţi cu temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă.

''Dimineaţă e cam răcoare, trebuie să ne îmbrăcăm mai gros'', spune un localnic.

Efectul temperaturii scăzute s-a putut observa şi pe maşini, unde se găsea un strat gros de brumă. Şi solul, dar şi plantele au fost acoperite de un strat de brumă semnificativ.

''Am avut aproape de 0, foarte aproape, în jur de 3 grade, dar plus, nu minus'', spune un localnic.

Meteorolgii anunţă că temperatura înregistrată a fost cea mai scăzută de până acum şi este primul semn că urmează toamna.

''În data de 29 august am înregistrat o minimă termină de 3,1 grade, care reprezintă cea mai scăzută temperatură din luna prezentă'', a spus un meteorolog.

Şi în alte localităţi din Harghita a fost frig. Dimineaţa la ora 6, în Topliţa, Bucin, Joseni, s-au măsurat 6 grade Celsius, iar la Odorheniu Secuiesc, 12 grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Harghita ceata
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close