Antena 3 CNN Actualitate Românii blocaţi în Africa de Sud au ajuns în România

Românii blocaţi în Africa de Sud au ajuns în România

Avionul a aterizat la baza 90 de pe Aeroportul Otopeni. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, în continuare, alţi şapte cetăţeni români nu au reuşit să se îmbarce pe zborul de repatriere.

Românii blocaţi în Africa de Sud au ajuns în România
Sursa foto: Antena 3
de Rafaelo Varga    |    01 Dec 2021   •   13:52

Avionul care a adus 46 de români și 24 de străini blocaţi în zona roșie a Africii a aterizat pe Aeroportul Otopeni, baza 90.

Oamenii au fost împărțiți în grupe, iar delegaţia de rugby a fost transferată spre Baia Mare cu o altă aeronavă.

"TAROM e din nou aproape de români şi scopul nostru e acela de a zbura în condiţii de mai mare siguranţă", a spus Marius Popescu, purtătorul de cuvânt Otopeni.

 Cei şapte români care nu au ajuns la aeroport în timp util, au rămas blocaţi acolo şi asta pentru că testele COVID-19 nu au fost gata, sau nu au fost rezolvate formalităţile pentru a putea să se îmbarce în avion.

În carantină pentru 14 zile nu au intrat doar pasagerii, ci şi echipajul de bord.

"Rămân în carantină 14 zile sau 10 zile daca în a 8-a zi fac un test PCR negativ. Am avut trei din Polonia, care au luat o cursă şi au plecat spre Polonia cu o cursă de linie după ce au fost testaţi. Am avut şi 10 cetăţeni bulgari pe care Ambasada Bulgariei i-a luat cu un microbuz şi a plecat direct cu ei spre  Bulgaria, 4 cetăţeni spanioli care au fost testati sunt carantinaţi într-o locaţie şi mâine dimineaţa vor pleca în Spania cu un avion Tarom, un cetăţean maghiar care va rămâne în România", a declarat Raed Arafat.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat că reprezentanții Ambasadei României la Pretoria rămân în contact cu cei 7 români blocaţi și vor continua eforturile de sprijinire în vederea identificării a altor soluții de transport către ţara noastră.

×
Subiecte în articol: Africa de Sud avion romani Tarom Otopeni
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close